Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Cahul Business Summit: Oportunități de dezvoltare pentru antreprenorii din sudul țării

Astăzi, 12 iunie 2024, a avut loc cea de-a III-a ediție a Cahul Business Summit, un eveniment pentru mediul de afaceri și antreprenoriat din sudul Republicii Moldova.

 Summitul a reunit reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene, ai Ambasadei Suediei și ai administrației publice locale și din regiune.

La acest eveniment au fost prezenți antreprenorii locali, experți din domeniul digitalizării, potențiali investitori și alți actori cheie pentru a discuta despre oportunitățile de dezvoltare economică din regiune.

„Cahul Business Summit este o platformă de networking și un spațiu în care ideile inovatoare pot prinde viață. În cadrul panelelor se discută experiențele și cunoștințele, care cu siguranță pot sprijini dezvoltarea unor parteneriate durabile, care vor contribui la dezvoltarea socio-economică a regiunii municipiului și raionului Cahul.”- Nicolae Mocanu, Administratorul Fundației Inotek

Evenimentul a oferit o platformă de conexiune pentru participanți, facilitând colaborarea și schimbul de idei cu scopul de a impulsiona creșterea economică a regiunii.

„La edițiile anterioare s-a vorbit despre oportunitățile care le oferă programul „Uniunea Europeană pentru Republica Moldova Regiuni Cheie”, și anume finanțarea unor granturi pentru sectorul privat. Îi îndemn pe toți agenții economici să profite de toate oportunitățile prin care pot să vină să discute, să-și facă prezentă inclusiv afacerea pentru a-și dezvolta serviciile sau bunurile pe care le produc.”- Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul

Participanții au avut ocazia să ia cunoștință cu portofoliile de investiții disponibile, oportunitățile de granturi dedicate regiunii Cahul, rezultatele concrete ale proiectelor de digitalizare implementate, dar și modalități concrete de integrare a soluțiilor digitale în operațiunile zilnice ale afacerilor lor.

„Programul UE4Moldova Regiuni Cheie, se finalizează anul acesta, și suntem bucuroși să vedem că acest proiect a avut un impact semnificativ la nivelul mediului de afaceri dar și în general la nivel de comunitate în municipiul Cahul și în satele învecinate.”- Aurica Butnari, Manager programe de dezvoltare economică, Delegația Uniunii Europene

Organizatorii evenimentului consideră Cahul Business Summit un succes, remarcând potențialul regiunii de a atrage investiții și de a genera creșterea economică. Participanții au apreciat oportunitatea de a se conecta cu potențiali parteneri și de a afla despre resursele disponibile pentru a-și dezvolta afacerile.

Articole similare