Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Cahul: Violența în bază de gen – un fenomen care trebuie eliminat

VIDEO// Cahul: Violența în bază de gen – un fenomen care trebuie eliminat

Violența în familie sau violența în baza de gen este un fenomen răspândit în societatea noastră. De la cazuri care nu ajung în vizorul opiniei publice până la tragedii care curmă vieți omenești, raionul Cahul nu este o excepție la acest capitol. 

Recent, în mun. Cahul, un bărbat a executat din arma de vânătoare fosta soție și soacră. Acesta este cel mai recent caz tragic de violență în familie petrecut la Cahul. 

Pe 3 decembrie, mun. Cahul a fost gazda campaniei „16 zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen” care se desfășoară în Republica Moldova începând cu 25 noiembrie.

Tema campaniei anul acesta este  „Colorează lumea în oranj: ELIMINĂ VIOLENȚA ÎMPOTRIVA FEMEILOR ACUM!” 

Am discutat cu cahulenii și oaspeții orașului despre cât de grav este acest fenomen și cum poate acesta fi combătut. Ce ne-au răspuns aceștia, vedeți în reportajul de mai jos:

Material realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articole similare