Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Cel mai mare teren de joacă din raionul Cahul a fost inaugurat la Burlăceni

Un teren de joacă și sport de circa 2 milioane de lei a fost finalizat în satul Burlăceni, raionul Cahul. Acesta aduce beneficii directe pentru aproximativ 500 de copii din localitate. Proiectul face parte din Programul Național „ Satul European”.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, principalul obiectiv al proiectului a fost crearea unui spațiu sigur și modern, care să încurajeze activitatea fizică și jocurile în aer liber, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a copiilor și a tinerilor din comunitate. Terenul de joacă și sport se remarcă prin designul său atractiv și prin varietatea de facilități oferite.

Printre lucrările realizate în cadrul proiectului se numără, executarea pardoselilor și a pavajului, instalarea diverselor echipamente de joacă și fitness, amplasarea  gardurilor decorative, precum și instalarea de lămpi stradale pentru asigurarea iluminatului.

Pe lângă acestea, au fost montate bănci cu spetează, pentru ca părinții și bunicii să se poată odihni în timp ce copiii se bucură de jocuri și activități fizice. Un pavilion cu scaune a fost construit pentru a oferi un spațiu de adăpost și relaxare în timpul zilelor călduroase de vară, iar o scenă a fost amenajată pentru a permite desfășurarea diverselor evenimente și spectacole în aer liber.

Noul teren de joacă și sport este deja un punct de atracție în comunitatea din satul Burlăceni, oferind copiilor și tinerilor un loc sigur și inspirator în care să-și petreacă timpul liber. 

Cu referire la inaugurarea acestui teren de joacă și sport, Mihail Croitoru, directorul ONDRL, a afirmat că este de așteptat ca această investiție să aibă un impact pozitiv pe termen lung, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor și la formarea generațiilor viitoare sănătoase și pline de energie.

Articole similare