Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Centrul Raional de Creație „Universul”, satul Burlacu, a luat locul III în cadrul Concursului de colinde și urături

VIDEO// Centrul Raional de Creație „Universul”, satul Burlacu, a luat locul III în cadrul Concursului de colinde și urături

Centrul Raional de Creație „Universul”, satul Burlacu, raionul Cahul luat locul III în cadrul Concursului de colinde și urături, categoria copii, organizat online de Parlament.

Pe locul I, la categoria copii, s-a clasat Ionel Prodan, în vârstă de 16 ani, din orașul  Chișinău, piesa sa a avut un impact de 65.138 pe Facebook și 3064 de vizualizări pe Youtube. Locurile II și III, aceeași categorie, au fost ocupate de David Rîșneanu, de 8 ani, din capitală (impact: 29.300 pe Facebook și 422 vizualizări pe Youtube), și respectiv, de Grupul etnofolcloric „Sânziene”, Centrul Raional de Creație „Universul”, satul Burlacu, raionul Cahul (20.037 vizualizări pe Facebook și 78 – pe  Youtube).

Ansamblurile „Busuioc” din Floreni, raionul Anenii Noi, „Codrencele” din Peticeni, raionul Călărași, și „Mărgăritarele” din Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, sunt câștigătorii celei de-a III-a ediții a Concursului de colinde și urături, categoria maturi, organizat online de Parlament. Înregistrările video expediate de cele trei colective artistice au avut cel mai mare impact pe paginile oficiale ale Parlamentului în rețelele sociale.

Astfel, ansamblul „Busuioc”, cu un impact de 52.876 pe Facebook și 311 vizualizări pe Youtube, s-a clasat pe primul loc al concursului în acest an. Respectiv, pe locul doi sunt „Codrencele” cu un impact de 34.239 pe Facebook și 71 vizualizări pe Youtube, iar pe locul III – „Mărgăritarele” (15.394 și 54 vizualizări, corespunzător).

Câștigătorii Premiului I, categoria copii și ai Premiului I, categoria maturi sunt invitați la ultima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2022 pentru a-i colinda pe deputați.

La Concursul de colinde și urături, lansat de Parlament la începutul lunii decembrie curent, s-au înregistrat aproape 60 de colective și soliști de diferite vârste, originari din toate regiunile țării.

Toate colindele și urăturile pot fi vizualizate pe conturile de Facebook și Youtube ale Parlamentului. Totodată, acestea răsună, în holul instituției parlamentare, pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Articole similare