(video) La Cahul a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a „Lacului Sărat”

(video) La Cahul a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a „Lacului Sărat”

La Cahul a avut loc lansarea oficială a proiectului de reabilitare a zonei de odihnă şi agrement Lacul Sărat.

Pe 4 mai, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi a Agenţiei Dezvoltare Regională Sud, au fost prezentate principalele obiective şi impactul scontat de pe urma realizării acestui proiect. 

Maria Culeşov, Directorul ADR Sud a specificat că proiectul de reabilitare a Lacului Sărat a fost aplicat de către Primăria Cahul în anul 2010. „Noi sperăm că o dată cu reabilitarea zonei de odihnă „Lacului Sărat” se va extinde şi businessul în aceasta regiune. Totodată, acest proiect mai are un scop – dezvoltarea turismului. […] Acest proiect este un proiect de importanţă majoră pentru regiunea sud şi toată Moldova” a mai adăugat d-na Culeşov. 

Igor Malai, reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, prezent la conferinţă a declarat  „Pentru minister aceste proiecte de dezvoltare regională au o importanţă deosebită pentru că sunt nemijlocit concentrate, destinate pentru a îmbunătăţi condiţiile de infrastructură din toate regiunile ţării noastre”. 
La sfârşitul conferinţei de presă, Primarul oraşului Cahul şi directorul ARD Sud au semnat acordul de implementare a proiectului. 

După aceasta, oficialităţile s-au deplasat spre Lacul Sărat unde au lansat oficial proiectul. După tăierea panglicii, Petru Burlacu,  Primarul oraşului Cahul a ţinut să mulţumească tuturor participanţilor „Este un punct de reper pentru noi deoarece implementarea acestui proiect înseamnă căii deschise pentru dezvoltarea  oraşului şi a regiunii de sud a Moldovei. Deja s-au întreprins câţiva paşi pentru atragerea de investiţii pentru dezvoltarea acestei zone de odihnă şi agrement. 

Conform antreprenorului care va efectua lucrările, acestea vor demara imediat după obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare şi vor dura până în luna noiembrie a acestui an.     

Reamintim că „Lacul Sărat” s-a format la sfârşitul anilor ‘60 ai secolului trecut ca rezultat a sondării unei fântâni arteziene în preajma râului Frumoasa din Cahul. Apa minerală cu miros pătrunzător de sulfură de hidrogen şi iod, ce venea de la 500 metri adâncime, a fost recomandată în tratarea diferitor tipuri de afecţiuni.

Apă cu aceiaşi formulă minerală este folosită la tratarea pacienţilor şi la vestitul sanatoriu „Nufărul Alb” din Cahul.    

Articole similare