Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// La Taraclia s-a deschis un centru de plasament temporar pentru copiii separați de părinți

Copiii separați de părinți din raionul Taraclia: orfani, ai căror părinți au fost declarați dispăruți, și copiii despărțiți temporar de familie vor beneficia de servicii specializate la Centrul de plasament temporar „Încredere”, creat de Asocația Obștească „PRIMA” și Consiliul raional Taraclia, cu sprijinul Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova.

Amenajat în clădirea unei foste școli auxiliare, care a fost reparată și adaptată corespunzător, Centrul are o capacitate de 25 de locuri.

Copiii în situații de risc vor fi plasați aici în baza deciziei Direcției raionale asistență socială și protecție a familiei (DASPF) și vor rămâne la Centru până când se va stabili o formă permanentă de protecție socială.

Copiii vor beneficia de cazare, siguranță și hrană, dar și de asistența permanentă a specialiștilor: asistent medical, psiholog și pedagog. Ei vor fi înmatriculați la școală sau grădiniță, vor fi ajutați să însușească programa școlară, să-și formeze abilități de viață independentă și vor primi consiliere și reabilitare psihosocială. 

Centrul de plasament temporar pentru copiii separați de părinți „Încredere” este unul dintre cele 40 de servicii sociale dezvoltate în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis.   

Articole similare