Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// O companie din Cahul produce suvenire și mai multe tipuri de articole de decor

Din 2017, Mihai Bălan este administratorul companiei „Texiteh” din municipiul Cahul. Compania lui produce suvenire și articole de decor. Mihai Bălan lucrează cu diverse tipuri de materiale și metode de lucru: laser, gravare, tăiere, decupare, placaj, plexiglas, hârtie, carton, piele artificială etc. 

După ce în 2020 a participat și s-a numărat printre câștigătorii concursului de granturi pentru antreprenori, desfășurat de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, Mihai Bălan a procurat un echipament de decupare a metalului. Odată cu achiziția acestui utilaj, a fost lărgit spectrul de produse și au fost angajate două persoane.

„Capacitatea de lucru a acestui echipament este foarte mare, are o productivitate imensă, este deja un echipament industrial. Acest proiect a avut o influență benefică pentru compania noastră, a fost ca un salt spre o eră mai tehnologizată și ne permite să fim foarte pregătiți pentru timpurile noastre”, subliniază Mihai Bălan. 

În luna noiembrie 2022, compania lui Mihai Bălan a reușit să facă primul export, care a constat în elemente de decor produse la acest echipament.

Mihai Bălan este unul dintre cei 75 de antreprenori din regiunile Cahul și Ungheni care a beneficiat de un grant în valoare de 30.000 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF. 

Articole similare