Publică un anunț
piatasud.md

(VIDEO) Salvatoarea Elena Tanas – prin foc, apă, accidente și evacuarea reptilelor

A salvat oamenii din incendii, a căutat cadavre pe apă, a scos persoane de la adâncime sau aflate la înălțime, a descarcerat persoanele care au fost implicate în accidente rutiere și a evacuat reptile de tot felul, transmite suntpărinte.md. Faceți cunoștință – salvatoarea Elena Tanas, de la Cahul.

Totul a pornit de la un film pe care l-a vizionat în copilărie. Era impresionată de una dintre femeile militare de acolo și se tot întreba: „Oare am să fiu și eu vreodată așa?”.

A activat în Secția de reanimare și de traumatologie a Spitalului Raional Cahul, după care a fost angajată în funcția de felceră-salvatoare a Detașamentului de salvatori nr. 3 („Saturn” pe atunci). Mai târziu i-a fost lichidată funcția și a ajuns astfel la funcția de dispeceră a Unității de pompieri, dar știa că locul ei nu este acolo.

Cum a ajuns în funcția de salvatoare și câte a fost nevoită să înfrunte, aflați din reportajul de mai jos. La fel, îl puteți viziona pe pagina noastră de Facebook și pe Instagram:

Acest material este realizat de Suntparinte.md (fondat de Centrul Media pentru Tineri), în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Părerile și opiniile exprimate aici aparţin autorilor și nu reflectă neapărat viziunea Uniunii Europene.

Articole similare