Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Trei minori din Cahul au filmat și postat pe Instagram cum vandalizează o sculptură din lemn din parcul central

VIDEO// Trei minori din Cahul au filmat și postat pe Instagram cum vandalizează o sculptură din lemn din parcul central

O sculptură din lemn, care de mai bine de 4 ani a înfrumusețat Parcul „G. Vieru” din Cahul a fost vandalizată de către 2 tineri în timp ce al treilea filma totul cu telefonul. 

Videoul fost postat pe instagram, mai mult ca atât, „răufăcătorii” au fost etichetați pe video, ceea ce ar permite poliției să-i identifice și să-i tragă la răspundere. 

Analizând profilurile de Instagram a personajelor implicate în actul de vandalism, se poate spune că aceștia încă nu au împlinit vârsta de 18 ani, unul dintre ei, posibil este discipolul unei școli sportive din Cahul. 

Motivele care au stat la baza „acțiunii” tinerilor nu sunt clare, videoul este „bogat” de limbaj licențios. Publicăm videoul fără sunet și cu conturile bruiate ale „participanților”, pentru a evita situații neplăcute pentru cetățeni, iar videoul original a fost deja expediat conducerii IP Cahul pentru informare și documentare. 

Sculpturile animalelor din Parcul „G. Vieru” din Cahul au fost create în cadrul unei tabere de creație de către un grup de tineri în cadrul proiectului „Prin Artă spre Cultură” implementat de către Asociația Obștească „PRO-ART”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul și cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului „Cahul-Capitala Tineretului 2018”.

Articole similare