Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor la organizațiile teritoriale ale partidului „Șansa”

Ofițerii Centrului Național Anticorupție, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP sub conducerea Procuraturii Anticorupție au descins cu 65 de percheziții în mai multe localități din țară, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui partid politic, dar și a unor reprezentanți independenți ghidați de același stuff, în cadrul alegerilor locale.

Practic la toți figuranții percheziționați au fost găsite carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost instalată aplicația mobilă pentru gestionarea tranzacțiilor, mijloace financiare, 24 de cartușe de calibru 5,60 mm, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație.

Potrivit CNA, în urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală au fost acumulate probe privind finanțarea ilegală a oficiilor teritoriale ale respectivului partid; înregistrarea candidaților independenți, dar susținuți confidențial de același partid; falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea și înregistrarea candidaților; achitarea sumelor de 20 000 lei candidaților partidului și candidaților independenți susținuți confidențial de acest partid; achitarea sumelor de la 500 până la 3000 lei persoanelor care dau acordul să voteze pentru candidații acestui partid; intenția de a corupe integral alegătorii unor localități, etc.

În urma perchezițiilor au fost reținute trei persoane, reprezentanți ai partidului vizat. Investigațiile în cadrul dosarului continuă.

Articole similare