Publică un anunț
piatasud.md

Vlad Filat va candida pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din partea PLDM

Vlad Filat va candida pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din partea PLDM

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost nominalizat de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Decizia a fost luată de către Biroul Permanent al formațiunii pe 31 mai.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova va înregistra și va participa ca și concurent electoral în referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024”, se arată în comunicatul PLDM.

Până în prezent, actualul președinte al țării, Maia Sandu, Tudor Ulianovschi (fost ministru al afacerilor externe în guvernul Filip) și Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA și fost ministru de interne) și-au anunțat candidaturile pentru alegerile prezidențiale.

De asemenea, fostul prim-ministru și actualul președinte al PDCM, Ion Chicu, și fostul primar al municipiului Bălți, liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, au declarat că intenționează să candideze pentru funcția de șef al statului, însă nu au luat încă o decizie finală.

Reamintim că pe 20 octombrie vor avea loc alegerile prezidențiale în Republica Moldova. În aceeași zi, va fi organizat și referendumul inițiat de președintele Maia Sandu privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Articole similare