Publică un anunț
piatasud.md

Vor preveni violența mai eficient. Un nou microbuz a fost donat Centrului Raional de tineret Cahul

Vor preveni violența mai eficient. Un nou microbuz a fost donat Centrului Raional de tineret Cahul

În cadrul unui proiect finanțat de UE și UNFPA Moldova, activitățile de prevenire a violenței în raionul Cahul vor fi mai eficiente, datorită mobilității pe care au dobândit-o angajații și voluntarii Centrului Raional de Tineret.

Instituția este una dintre cele cinci beneficiare a unei unități de transport donate. Ceremonia de predare a vehiculelor a avut loc în fața Casei Guvernului.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, prezent la eveniment, a spus că microbuzele au scopul de asigura tinerii cu servicii mai calitative, nu doar pe cei care locuiesc în centrul raional, dar și pe cei din zonele rurale.

„Centrele de tineret sunt în mare parte concentrate în centrul raional, asemenea mijloace de transport o să le ofere posibilitatea mai mult în zonele rurale, fie să desfășoare nemijlocit activități în sate, fie să aducă copii din sate la activități în centrul raional pentru diferite activități de dezvoltare profesională, deprinderi de viață, orientare în carieră. Centrele de tineret sunt o importantă resursă, în special pentru tineri, pentru a dezvolta competențe care nu se dezvoltă neapărat în cadrul școlii, în cadrul educației nonformale și informale”, a precizat ministrul Dan Perciun, citat de realitatea.md.

Karina Nersesyan, Reprezentantă Rezidentă UNFPA în Republica Moldova, a spus că își dorește ca tinerii din Moldova, prin intermediul acestor centre de tineret pe roți, să se dezvolte și să își croiască un viitor strălucit.

„Aș vrea să spun că acestea (n.r. microbuze) sunt niște lucruri care vor schimba viitorul tinerilor din Moldova, precum și al tinerilor ucraineni refugiați. Noi le numim Centre de Tineret pe roți și acestea pot ajunge la persoanele din zonele îndepărtate, reușim astfel să aducem la tineri servicii esențiale, încât acești tineri să fie mesagerii democrației, păcii, unui viitor strălucit și al tuturor valorilor pe care Moldova le sprijină”, a precizat Karina Nersesyan, Reprezentantă Rezidentă UNFPA în Republica Moldova.

Beneficiari în cadrul acestui proiect sunt și centrele de tineret din Bălți, Fălești, Ungheni și Criuleni. Donația totală a Uniunii Europene și a UNFPA Moldova constituie aproximativ 200.000 de euro. Câștigătorii au fost selectați în baza unui concurs.

Articole similare