Publică un anunț
piatasud.md

Zeci de elevi au explorat astăzi ofertele educaționale ale Colegiului ”Iulia Hașdeu” din Cahul

Zeci de elevi au explorat astăzi ofertele educaționale ale Colegiului ”Iulia Hașdeu” din Cahul

Colegiul Iulia Hașdeu din Cahul a deschis ușile publicului în cadrul evenimentului Ziua Ușilor Deschise, informând participanții despre oferta educațională și oportunitățile de formare profesională oferite de instituție.

Scopul principal al acestui eveniment a fost orientarea și ghidarea în carieră a elevilor de gimnaziu.

„Ghidarea în carieră este o parte integrată a disciplinei Dezvoltare Personală, unde ne străduim să îi îndrumăm pe studenți să-și aleagă o specialitate pe baza abilităților și intereselor lor. Scopul nostru este să le prezentăm toate oportunitățile și să le familiarizăm cu spațiile educaționale, cazarea și mediul academic pe care le putem oferi acestor tineri”, a declarat Tatiana Zbîrciog, directoarea Colegiului Iulia Hașdeu din Cahul.

În cadrul evenimentului s-a desfășurat Târgul Specialităților, unde au fost prezentate programele de studii și oportunitățile educaționale disponibile la colegiu. Instituția oferă un portofoliu diversificat de șapte specialități acreditate în domenii precum educație timpurie, învățământ primar, ecologie și protecția mediului, contabilitate și două specialități în domeniul IT.

„Elevii instituției noastre au pregătit cu entuziasm materiale promoționale pentru această zi și abia așteaptă să întâmpine vizitatorii care vor descoperi cine suntem noi și ce oferim ca instituție de învățământ”, a afirmat directoarea.

Pe lângă prezentarea programelor de studii, evenimentul a inclus și prezentarea clubului de robotică, firma de exercițiu și activitățile rețelei De la Egal la Egal, inițiativă unică în sudul țării, formată de către elevii colegiului.

„Egal la Egal este un proiect care se ocupă de informarea tinerilor cu privire la sănătatea lor, inclusiv prin predarea disciplinei Decizii pentru Modul Sănătos de Viață în combinație cu jocuri distractive. Discutăm despre alimentația sănătoasă, educația sexuală, sănătatea reproductivă, egalitatea de gen și încrederea în sine”, a declarat Marin Valeria, studentă la Colegiul Iulia Hașdeu din Cahul.

Aceste activități nonformale și informale au fost create în niște cluburi de discuții, oferind oportunități suplimentare de învățare și dezvoltare pentru elevi.

„Avem mulți tineri în societate care nu discută despre anumite subiecte acasă, cum ar fi sănătatea reproductivă, iar noi, în cadrul colegiului, le oferim oportunitatea de a se instrui și discuta deschis”, a adăugat Simona, studentă la Colegiul Iulia Hașdeu din Cahul.

Directoarea colegiului a mai menționat că în cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic, elevii au posibilitatea de a obține atât o diplomă de bacalaureat, cât și o diplomă de specialitate, deschizându-și astfel ușa spre cariere în diverse domenii și conform regulamentului de admitere, au oportunitatea ca după primul an de studii elevii să își modifice specialitatea, în limita locurilor vacante.

Articole similare