Publică un anunț
piatasud.md

Zeci de plase de pescuit, scoase din apele de frontieră /VIDEO

Zeci de plase de pescuit, scoase din apele de frontieră /VIDEO

Zeci de plase au fost scoase din apele de frontieră și mai multe persoane documentate pentru încălcarea regimului zonei frontierei de stat, cu scop de pescuit ilicit. Rezultatele au fost consemnate în urma acțiunilor de contracarare a ilegalităților la frontieră. 

Conform atribuțiilor de serviciu, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au fost antrenați în ultimele zile în depistarea persoanelor care fie din necunoașterea legislației frontaliere sau intenționat se aflau în zona de frontieră fără avizare, dar și la pescuit fără autorizația de rigoare. Un caz recent a fost semnalat acum o zi, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi, unde au fost depistate două persoane în timp ce pescuiau pe Prut. Acestea erau pe ape cu barcă, iar la anumite perioade scoteau plase din râu.

Acțiunile bărbaților au fost monitorizate și când au revenit pe mal, polițiștii de frontieră au intervenit. Au fost legitimați doi locuitori ai orașului Bălți, ambii în vârstă de 37 de ani. Cu ei aveau trei plase cu diametru de circa 200 metri și reușiseră să prindă șapte kg de pește de diferite specii. 

Totodată, angajații Direcției regionale Centru în comun cu polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au organizat la sfârșitul săptămânii trecute un șir de măsuri cu scop profilactic în regiunea Sectoarelor Poliției de Frontieră Cahul și Brînza. Ca rezultat, pe direcția localităților Manta (MD) – Brănești (RO), echipa mixtă de control a depistat cinci cetățeni moldoveni la pescuit în râul Prut. Astfel, din apele de frontieră au fost ridicate 400 metri de plase, iar acțiunile persoanelor urmează ar fi examinate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

La fel, în zona Rezervației naturale Prutul de Jos, de către alte patrule ale Poliției de Frontieră au fost ridicate șapte dispozitive, destinate pentru pescuitul ilegal în bazinele piscicole naturale. Pe direcția localităților Văleni (MD) – Șivița (RO), pe lângă măsurile de informare a pescarilor și persoanelor aflate în zona de frontieră, polițiștii de frontieră au ridicat alte 28 de plase de diferite dimensiuni, utilizate pentru pescuitul ilicit. 

Poliția de Frontieră solicită respectarea regulilor de aflare în zona de frontieră, prevederi legale care pot fi revăzute în Legea nr.215 din 04.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova. Persoanele care vor încălca aceste reguli sunt pasibile de sancționare contravențională, în conformitate cu art.332 CC al RM.


Mai multe informații despr regulile de aflare la frontieră, dar și lista localităților care se află în zona de frontieră, accesați: https://border.gov.md/regulile-de-regim-zona-de-frontiera-si-punctele-de-trecere-frontierei-de-stat

Articole similare