Publică un anunț
piatasud.md

Zi de Doliu Național în Republica Moldova: Maia Sandu: „Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței”

Zi de Doliu Național în Republica Moldova: Maia Sandu: „Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței”

16 septembrie va fi declarată Zi de Doliu Național în Republica Moldova, în legătură cu trecerea în neființă a primului președinte al țării, Mircea Snegur.

Șefa statului, Maia Sandu a solicitat administrației prezidențiale, inclusiv, organizarea funeraliilor cu onoruri de stat.

Totodată, președinta a transmis condoleanțe *„familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur”. Președinta a afirmat că Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova.

„Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova. Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Am solicitat administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”, se mai arată în mesajul președintei.

Primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur, în vârstă de 83 de ani, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, 14 septembrie.

Articole similare