Publică un anunț
piatasud.md

Ziuadeazi.md laureat a Premiilor Europene pentru Societatea Civilă – Drepturile Omului

Ziuadeazi.md laureat a Premiilor Europene pentru Societatea Civilă – Drepturile Omului

Portalul www.ziuadeazi.md din Cahul este unul dintre cei trei laureați ai  Premiilor Europene pentru Societatea Civilă – Drepturile Omului, premiul „Libertatea presei și combaterea discursului instigator la ură”.

Premiul a fost oferit de către E.S. Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul unui eveniment festiv. 

„De munca lor asiduă, de activitățile organizațiilor societății civile, care au fost premiate astăzi, au beneficiat numeroși cetățeni din diverse comunități, prin oferirea oportunităților economice pentru o viață demnă, prin lupta pentru libertatea presei și împotriva discursului instigator la ură și prin protejarea drepturilor persoanelor care aparțin minorităților naționale din diferite părți ale țării. Anume acesta este motivul, pentru care noi, Echipa Europa, vom continua să sprijinim activitatea organizațiilor societății civile din Republica Moldova. Ziua Internațională a Drepturilor Omului este pentru noi toți un prilej de a ne aminti că putem reuși doar cu eforturi comune, deoarece împreună suntem mai puternici!” a declarat Jānis MAŽEIKS, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova”

La evenimentul de înmânare a premiilor, Vitalie Hotnogu, redactorul -Șef al www.ziuadeazi.md a menționat că este mândru de faptul că munca și implicarea echipei este apreciată, iar toate acestea nu ar putea fi realizate fără susținerea partenerilor și inclusiv a programelor finanțate de Uniunea Europeană. 

„În era aceasta digitală este foarte ușor să faci un site de știri, să preiau conținut și să spui că ești jurnalist, dar este foarte grâu să faci presă de calitate, este foarte greu să fii permanent în teren și să lucrezi cu oamenii” a menționat Vitalie Hotnogu. 

Ambasadorul  Uniunii Europene în Republica Moldova a ținut să adauge: „O țară cu adevărat democratică și liberă nu poate să existe fără mas-media liberă și independentă. Va mulțumesc pentru toată munca pe care o dezvoltați împreună cu colegii în partea de sud a țării promovând libertatea presei”.

Anul acesta, laureați a Premiilor Europene pentru Societatea Civilă – Drepturile Omului sunt  Asociația Femeilor de Afaceri din Bălți și Platforma tineretului pentru Solidaritate interetnică „Minority Youth Moldova” 

Uniunea Europeană sprijină în prezent 22 de proiecte mari, implementate de organizațiile societății civile din Republica Moldova, în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro. Datorită acestor proiecte, peste 1.500 de persoane vulnerabile beneficiază de 30 de servicii sociale care au fost deschise pentru acestea în diverse localități. Totodată, peste 800 de persoane vulnerabile beneficiază de servicii și produse gratuite generate de cele peste 15 întreprinderi sociale (inclusiv șase create pe malul stâng al Nistrului), care au creat 59 de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate. Totodată, peste 70 de întreprinderi mici, inițiate de tineri, au fost sprijinite de UE, contribuind la crearea a 84 locuri de muncă. Aceste inițiative au permis unui număr mare de oameni să-și îmbunătățească calitatea vieții și au contribuit la o incluziune mai bună în comunitățile din care fac parte.

Articole similare