Consiliul municipal Cahul a decis instituirea Centrului Municipal de Tineret Cahul ca subdiviziune a Primăriei. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței din 28 iulie.
Astfel, Centrul de Tineret va avea sediul în clădirea din Piața Independenței nr. 6 și va fi pus la dispoziție cu titlu gratuit de către Primăria municipiului Cahul. Fondatorul acestui centru este Consiliul Municipal Cahul, iar sursele de finanțare vor proveni din alocările bugetare locale.
Obiectivul principal al Centrului de Tineret este să informeze, să orienteze, să consilieze și să educe diverse categorii de tineri, pregătindu-i pentru integrarea socială și profesională. Centrul își propune să faciliteze dezvoltarea socială și personală a tinerilor, să îi sprijine în realizarea potențialului lor și să le ofere cunoștințe, abilități și aptitudini necesare pentru a se integra în societate.
Totodată, Centrul își propune să urmeze niște principii care le va asigura tinerilor disponibilitatea și accesibilitatea la serviciile oferite, egalitatea de șanse, nedescriminarea, precum și respectarea demnității și personalității fiecărui tânăr.
De asemenea, aceștia vor avea parte de o comunicare eficientă și vor menține relații bune cu serviciile sociale din comunitate, precum cele de sănătate, educație sau plasament, care vor fi promovate pentru a asigura un sprijin complet pentru beneficiarii Centrului.
Beneficiarii Centrulului de Tineret vor fi persoane cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 ani, celor care se confruntă cu dificultăți sociale sau economice, tinerii cu nevoi speciale, cei care au rămas fără ocrotire părintească, dar și cei care au obținut rezultate remarcabile în domeniul sportului, culturii, științei și altele.
Astfel, activitățile Centrului se vor axa pe informarea și documentarea tinerilor, încurajarea voluntariatului, orientarea vocațională și consilierea în carieră, educație financiară, dezvoltare personală și organizarea de activități de animare a timpului liber. Tinerii vor fi instruiți pentru un stil de viață sănătos și vor fi implicați activ în procesul de luare a deciziilor, astfel încât să fie pregătiți pentru o viață independentă.
Pentru buna funcționare a Centrului, acesta va fi condus de un director, sprijinit de specialiști în lucrul cu tineretul, personal specializat, administrativ și auxiliar.
Finanțarea Centrului Municipal Cahul va fi asigurată din bugetul local, dar și din donații și sponsorizări, precum și alte venituri legale constituite pentru a sprijini activitățile și serviciile oferite tinerilor din comunitate.