Publică un anunț
piatasud.md

Cum să pregătești o ciorbă de pește la ceaun: rețeta UHA, pas cu pas

Cum să pregătești o ciorbă de pește la ceaun: rețeta UHA, pas cu pas

În sfârșit simțim căldura blândă a soarelui și vedem cum prinde natura la viață. Și ce poate fi mai bun în această perioadă decât o ciorbă de pește proaspătă, gătită în mijlocul naturii și servită fierbinte? Haideți să descoperim împreună, la căldura focului și mirosul lemnului ars care se răspândește în aer, cum se prepară o UHA!

Ingrediente

 • Pește 
 • Ceapă
 • Ardei grași
 • Morcov
 • Cartofi 
 • Verdețuri

Mod de preparare:

 1. Punem un ceaun mare la focul încins. Adăugăm aproximativ 7-8 litri de apă.
 2. Când apa începe să fiarbă, adăugăm legumele: câteva cepe tocate, morcovul tăiat cuburi, ardeii grași. Nu este nevoie să amestecăm, deoarece în procesul fierberii, legumele se amestecă singure.
 3. După ce legumele au fiert câteva minute, adăugăm cartofii.
 4. Dacă vrem ca uhaua să fie puțin mai iute, putem adăuga un ardei iute copt pe jăratic. Acesta îi va da un gust aparte de fum. După dorință își poate adăuga fiecare ardeiul iute în farfurie.
 5. Adăugăm câteva roșii tăiate mărunt. Acestea din urmă îi vor da un gust acrișor și culoare ciorbei.
 1. În timp ce legumele fierb, adăugăm sare. După gust.
 2. Când sunt gata cartofii, punem peștele tăiat mărunt. Acesta va fi gata în aproximativ 15-20 de minute, timp în care nu trebuie amestecat, deoarece se poate sfărâma. Ca procesul să decurgă mai rapid, acoperim ceaunul cu un capac.
 3. Adăugăm: leuștean, mărar, pătrunjel, ardei gras roșu, morcov, țelină. Toate vor fi mărunțite și amestecate înainte de a fi puse în ceaun.
 4. Ardeii grași îi coacem pe jăratic, îi curățăm de arsură și îi punem întregi în ceaun.
 5. Înțelegem că peștele este fiert atunci când ochii acestuia devin albi. Lăsăm focul să se stingă.

Nota bene: Cu cât mai multe feluri de pește puneți, cu atât ciorba va fi mai gustoasă. Pentru că fiecare specie de pește are gustul său, iar combinându-se creează un gust aparte.

Poftim la masă!

Author: ziuadeazi.md