Publică un anunț
piatasud.md

Detalii despre accidentul soldat cu moartea în satul Roșu

Detalii despre accidentul soldat cu moartea în satul Roșu

Un accident rutier mortal a avut loc în seara zilei de 14 ianuarie 2024, pe teritoriul comunei Roșu, raionul Cahul. În urma impactului, un tânăr de 33 de ani a murit.

”Accidentele rutiere din ultima perioadă ne întristează și ne determină să înțelegem că în trafic nu există siguranță, atât timp cât se circula cu viteză excesivă, se încălcă regulile de circulație rutieră, iar imprudența capătă valori tragice și irecuperabile”, menționează Administrația Națională a Penitenciarelor.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) precizează că victima, împreună cu alte persoane, pe timp de noapte, fiind în stare avansată de ebrietate, a încercat să traverseze strada neregulamentar, moment în care a fost lovit de către un automobil, la volanul căruia se afla un angajat al Penitenciarului nr.5 din Cahul.

Șoferul a respectat întru totul regulile de circulație, având viteza adaptată la condițiile de afară, iar conform datelor testului alcoolscopic, acesta nu consumase alcool.

Pe marginea acestui caz, poliția a inițiat o anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Vezi și: Tânăr beat criță, lovit mortal de o mașină, la Cahul

Administrația Națională a Penitenciarelor își exprimă regretul pentru acest accident și amintește angajaților despre importanța respectării tuturor normelor de conduită civică.

”Administrația Națională a Penitenciarelor amintește angajaților despre importanța respectării tuturor normelor de conduită civică, dezaprobă și nu tolerează comportamente care contravin prevederilor legale și își exprimă părerea de rău că astfel de incidente produc suferință”, se menționează în comunicatul ANP.

Articole similare