Publică un anunț
piatasud.md

Studenții de la drept din Cahul au devenit ”Polițiști pentru o zi”

Studenții de la drept din Cahul au devenit ”Polițiști pentru o zi”

La data de 29 noiembrie studenții Universității de stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul au avut ocazia să devină „Polițiști pentru o zi”.

Studenții au avut ocazia să petreacă o zi de muncă cu câte un angajat din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul, desfășurând activități comune cum ar fi: patrularea patrularea alături de polițiști pentru a observa și înțelege intervențiile în teren.

Artur Leonte, șef secție al Secției securitate publică din cadrul IP Cahul a menționat:

”Exercițiile simultane organizate au oferit studenților o privire în culisele activităților zilnice ale poliției. Aceștia au participat la simulări de situații de urgență și au fost implicați în diverse aspecte ale activităților de menținere a ordinii publice. Cel mai important în această activitate este interacțiune reală cu membrii echipei de la IP Cahul”.

Studenți au rămas plăcut surprinși și au confirmat că neapărat vor reveni dar cu alt statut.

Inițiativa „Student la Drept – Polițist pentru o Zi” are ca scop construirea unei legături directe dintre studenții de la Drept și realitățile muncii polițienești Activitatea oferă studenților nu doar o perspectivă practică asupra muncii poliției, ci și oportunitatea de a experimenta direct valorile și misiunile acestei profesii.

Inspectoratul de poliție Cahul este deschis pentru tinerii interesați de cariera în domeniul poliției, susținând astfel dezvoltarea unei viitoare generații de profesioniști în domeniul juridic și al menținerii ordinii publice.

Articole similare