Publică un anunț
piatasud.md

Află câți câini maidanezi au fost sterilizați și adoptați în 2022 la Cahul

Află câți câini maidanezi au fost sterilizați și adoptați în 2022 la Cahul

Din toamna anului 2021, în mun. Cahul a fost amenajat un punct de sterilizare a câinilor, o reacție a iubitorilor de animale și a autorităților locale la problema, care încă persistă în oraș – câinii maidanezi. 

În anul 2022, potrivit datelor oferite de voluntarii punctului de sterilizare, au fost sterilizați circa 290 de câini comunitari, totodată au fost construite 11 voliere noi și alte 50 de cuști pentru câini. 

„Dacă luăm în calcul că 1 câine și urmașii lui, în 3 ani pot da naștere la  512 de căței, noi sterilizăm anual în jur de 200 de câini și astfel prevenim apariția a peste 1000 de căței fără adăpost care aveau să umple străzile orașului nostru. Din aceasta cauză consider că activitatea punctului de sterilizare  este foarte importantă în continuare” ne-a declarat Elena Iorga, membra Asociației pentru protecția animalelor din Cahul și administratoarea punctului de sterilizare din Cahul. 

De asemenea, doamna Iorga a menționat că eficiența punctului de sterilizare ar crește dacă cetățenii mun. Cahul și-ar steriliza animalele de companie și nu le-ar lăsa libere prin oraș. 

Activitatea punctului de sterilizare este axată și pe promovarea în rândul cetățenilor a practicii de a adopta câinii comunitari. Drept rezultat, în 2022 au fost dați pe „mâini bune” circa 1000 de căței și 50 de câini. 

Doritorii de a adopta un cățel sau câine maidanez pot vedea „oferta” pe grupul public al Punctului de Sterilizare.  

CITEȘTE ȘI: Cahul – din ce în ce mai aproape de a soluționa problema câinilor maidanezi // VIDEO

Articole similare