Publică un anunț
piatasud.md

Peste 1,7 milioane de lei în realizarea a două proiecte de infrastructură în satul Brânza. Vezi aici ce proiecte

Peste 1,7 milioane de lei în realizarea a două proiecte de infrastructură în satul Brânza. Vezi aici ce proiecte

Guvernul Republicii Moldova a investit peste 1,7 milioane de lei în realizarea a două proiecte de infrastructură în satul Brînza din raionul Cahul. Proiectele au fost implementate în cadrul programelor naționale „Satul European” și „Satul European Expres”.

Un proiect în valoare de 1.346.233 de lei a vizat reconstrucția Casei de Cultură, edificată acum 37 de ani. Lucrările au inclus reparația fațadei, renovarea acoperișului și termoizolarea pereților, care au condus la creșterea confortului termic în interiorul clădirii, reducerea consumului de energie și, implicit, la îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajați. De asemenea, a fost pavat terenul din fața instituției culturale.

Toate aceste îmbunătățiri permit acum celor 2362 de locuitori, inclusiv copiilor să se bucure de condiții optime de desfășurare a activităților culturale. E de menționat că, la realizarea acestui proiect, și administrația publică locală a contribuit cu 134 de mii de lei.

Cel de-al doilea proiect, realizat cu succes în satul Brînza, s-a desfășurat în cadrul programului „Satul European Expres”. Proiectul a vizat repararea și amenajarea unei porțiuni de drum care duce către grădinița din sat, frecventată de 63 de copii, și către liceul frecventat de 192 de copii. Valoarea totală a proiectului este de 380 de mii de lei.

Banii au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. nițiativele de dezvoltare locală reprezintă o prioritate a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. Implementarea proiectelor de infrastructură contribuie la îmbunătățirea calității vieții în mediul rural și la crearea de oportunități egale pentru toți cetățenii.

Articole similare