Publică un anunț
piatasud.md

The Urs. Povestea din spatele hitului „Tărâmul interzis” și secretul succesului

The Urs. Povestea din spatele hitului „Tărâmul interzis” și secretul succesului

E moldovean din Sîngerei, melodiile lui răsună la radio și în buletin e Gheorghe Scurtu. Vorbim despre artistul The Urs, care a devenit cunoscut în Republica Moldova și România în special după lansarea piesei „Tărâmul interzis”, ce a adunat peste 13.000.000 de vizualizări pe Youtube în doar trei luni.

Interpretul a relatat că și-a ales ușor numele de scenă, fiindcă prietenii îl numeau Ursu, fiindcă are 1,90 metri și la moment 150 de kg, transmite tv8.md cu referire la interviul realizat de Dorin Galben.

„Poți să-mi spui Gheorghe, ursule, Gicu. Îmi familie mă numesc Gicu, prietenii îmi spun des Ursu, de acolo și provine The Urs. Acum e o tradiție de a-ți pune nume scenic. Și oricum, Scurtu Gheorghe nu prea sună a nume de artist. Mie nu-mi place nici Scurtu, nici Gheorghe. Îmi plac oamenii din familia mea, dar nu-mi pare un nume foarte… Mai ales că am avut la școală permanent profesorii ziceau: Acum Scurtu Gheorghe să se ridice în picioare. Da, nu prea ești scurt la ale tale”.

S-a apucat de muzică în timp ce a stat la pat jumătate de an, din cauza unei fracturi la picior. Până la succes, a avut gânduri de a renunța, dar nu a făcut-o: „Am avut multe momente în care eram gata să renunț, a fost când mi-am închis piesele de pe Youtube, am zis gata, nu mai vreau să fac asta, atâția ani muncă în zadar. Cineva mi-a zis: Ursule, vezi că ultima lovitură de ciocan strică piatra, dar asta nu înseamnă că loviturile precedente au fost în zadar”.

Cu timpul a învățat că atunci când creează, un artist trebuie să se gândească și la public: „Dacă vrei să trăiești din asta, e normal să te gândești ce place publicului. Eu fac pâine, eu vreau să fie dulce și place la alții sau nu, treaba lor, eu fac cum îmi place mie. Păi da, mănânc-o tu. Dar e important lumea să te înțeleagă pe tine”.

The Urs s-a remarcat inclusiv prin metaforele din versuri, care uneori sunt „la limita înțelegerii” sale. „Tu ești ca dragostea pictată în culori/ Cel mai curat albastru ca cerul fără nori/ Ești muzica cântată de cei mai dotați tenori/ Tu ești seria 7 cu cel mai tare motor/ Ești pastila de analgezic dacă rănile mă dor” sunt câteva din metaforele sale, versuri ale piesei „Apa”, care l-a scos din anonimat.

„Mă uitam la serialul Clanul Soprano și era ceva omul e 60% apă, da tu ești 100% gras și eu am făcut 100% tu”, a povestit The Urs, care a trecut printr-o stare proastă în momentul lansării cântecului: „Am dormit puțin în perioada aia, am luat energizant, aveam tensiunea mare, vedeam niște lumini în formă de spirală”.

um a apărut și a devenit hit piesa „Tărâmul interzis”

În cadrul interviului, Gheorghe a mărturisit că „Tărâmul interzis” este o piesă dedicată soției:

„Eram acasă, soția făcea ceva în living și spuneam wow, ce femeie am eu că e foarte grijulie, practic e cel mai bun om pe care l-am întâlnit în viața asta, pot să am încredere 100% în ce om este și mă gândeam până și stelele și-ar pune dorință să aibă o femeie ca a mea. M-am dus la studio și cred că timp de vreo oră aveam textul gata. Din momentul semnării (cu casa de de discuri ATOM) până la lansare a trecut juma de an, timp în care am scris mai mult piese și sunt piese în care am crezut și încontinuu cred mai mult în ele decât în „Tărâmul interzis”. Îmi părea un pic plictisitoare ca interpretare, are pauză lungă. Dar s-a întâmplat să fie că e lucru bun, că omul are timp să proceseze ce am zis”.

Vezi interviul realizat de Dorin Galben aici:

Articole similare