Publică un anunț
piatasud.md

Agenția de Dezvoltare Regională Sud are un nou director

Agenția de Dezvoltare Regională Sud are un nou director

Olga Gorban este noul director al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud. Aceasta a fost prezentată vineri, 18 iunie, colectivului de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Noul director a fost prezentat echipei ADR Sud vineri, 18 iunie curent, de către ministrul Ion Perju, care a felicitat-o și i-a urat mult succes în activitata profesională, realizarea priorităților și obiectivelor agenției și obținerea rezultatelor maxime în implementarea eficientă a proiectelor de dezvoltare regională.

„Vă adresez felicitări și vă doresc să înregistrați succese remarcabile prin atingerea scopurilor propuse și să aduceți o contribuție substanțială în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională, precum și în procesul managerial al instituției”, a comunicat ministrul.

La rândul său, Dna Olga Gorban a  mulțumit pentru încrederea acordată și a spus că va depune tot efortul ca instituția să activeze în beneficiul cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud, obținând rezultate palpabile în vederea realizării eficiente a priorităților și obiectivelor politicii naționale de dezvoltare regională.

„Împreună cu echipa, vom munci mult, cu abnegație și dăruire pentru oameni, și sperăm să obținem rezultate frumoase în ceea ce privește dezvoltarea și creșterea regiunii. Regionalizarea, cooperarea și atragerea investițiilor vor fi punctele principale pe care ne vom baza activitatea. Sperăm să implementăm cât mai multe proiecte în Regiunea de Dezvoltare Sud, într-un mod transparent și echitabil, astfel încât acestea să impulsioneze realmente dezvoltarea socio-economică a celor opt raioane, făcând ca regiunea să devină una mai atractivă pentru localnici și investitori și mai competitivă.

Olga Gorban au fost aleasă în funcția de director al ADR Sud în bază de concurs, pentru o perioadă de patru ani. Concursul a fost organizat de Ministerul Agriuculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Olga Gorban are 46 de ani și este licentiată în economie. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, specialitatea Management, și a activat mulți ani în calitate de șef al Direcției Finanțe în cadrul Consiliului Raional Cimișlia. Este magistru în economie, absovind în acest sens Academia de Administrare Publică a Republicii Moldova.

Anterior, funcția de director al ADR Sud a deținut-o Maria Culeșov, care a activat în acest post în perioada 2009-2021.

Articole similare