Publică un anunț
piatasud.md

Noul șef al Serviciu Tineret și Sport din raionul Cahul – fost secretar comsomolist și fost ofițer SIS

Noul șef al Serviciu Tineret și Sport din raionul Cahul – fost secretar comsomolist și fost ofițer SIS

Sergiu Crăciun, a fost numit de majoritatea consilierilor raionali în funcția de Șef Serviciu tineret și sport a consiliului raional Cahul.

Acesta a devenit câștigător al concursului de ocupare a funcției vacante anunțate de Consiliul raional Cahul. Luat la întrebări de consilierii raionali, acesta a menționat că este pensionar militar, activează la moment instructor în cadrul Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul, a fost în trecut secretar al Comsomolului și ofițer SIS.  

Întrebat de Tatiana Seredecno, consilieră ACUM, dacă experiența de lucru ca secretar comsomolist și ofițer SIS o să-l ajute în lucru, domnul Crăciun a  răspuns afirmativ.

„Îmi pare foarte rău că persoana afirmă ca experiența de lucru o sa-l ajute în activitatea la Serviciu tineret și Sport și lucrul se va limita doar la asta. Eu vreau să vad cum o să votați și tinerii să vadă pe cine votați voi la serviciul tineret. Dumnealui nu are idee ce este serviciul tineret si sport” a declarat Tatiana Seredenco.

„Indiferent dacă este primăvară sau iarnă, eu sunt cu tineretul” a declarat Sergiu Crăciun, menționând că în prioritățile funcției sunt promovarea genurilor de sport care nu sunt susținute în raionul Cahul dar și reabilitarea bazinului de înot din incinta Școlii Sportive nr. 1 din Cahul, fără a menționa că bazinul nu este în proprietatea Consiliului raional Cahul.

Consilierii de opoziție au contestat această numire în funcție. Nicolae Dunas, consilier raional și antrenor a menționat că astfel de decizii fac ca tineri să plece din țară

„Este corect ca să nu neglijăm tinerii. Promovați tinerii pentru că vrem nu vrem îi trimitem pe tineri în afara țării punând în funcții alți oameni, neglijând dreptul lor. Trecem peste lucruri normale a așteptărilor societății” a declarat domnul Dunas.

Pe de altă parte, Tamara Susarenco, consilieră PSRM a luat apărarea domnului Crăciun: „La militari este disciplină de fier. Nu trebuie să spuneți că comsomol nu este o practica, acolo este o practică mare de lucru. Pentru ce să punem niște copii care nimic nu înțeleg. Vreau să susțin. Tineretul o să plece, dar omul vine cu practică” a declarat doamna Susarenco.

O altă replică a venit de la Vasile Grigoriță, fracțiunea ACUM: „O să facem formațiune paramilitară nu Consiliu Raional. Vă consider o persoană nu la locul dumneavoastră”.

Pentru numirea în funcție au votat consilierii PSRM și PDM.

 

Articole similare