Publică un anunț
piatasud.md

Agricultorii din raionul Cahul au ieşit la protest. Video

Mai multe organizaţii ale agricultorilor şi-au scos membrii pe traseele naţionale pentru a atrage atenţia autorităţilor naţionale asupra problemelor cu care se confruntă ramura.

În raionul Cahul, acţiunea a avut loc pe 4 direcţii în regiunea localităţilor Alexanderfeld, Zîrneşti, Moscovei şi Slobozia Mare, fiind utilizate pentru aceasta circa 150 de tractoare şi altă tehnică agricolă.

Prin această acţiune, agricultorii speră să atragă atenţia guvernului asupra problemelor cu care se confruntă şi revendică majorarea fondului se subvenţionare a agriculturii, menţinerea cotei de 8% la Taxa pe Valoarea Adăugată şi identificarea unor posibilităţi de diminuare a preţului la combustibil pentru agenţii economici din agricultură. 

Totodată, protestatarii au afişat pe tehnica agricolă mesaje pentru cei de la guvernare: „Aţi uitat promisiunile electorale!” „Cerem majorarea semnificativă a fondului de subvenţionare!” şi „Aveţi bani pentru bănci – găsiţi şi pentru agricultori!”.

Potrivit organizatorilor din raionul Cahul, dacă situaţia nu se va schimba în următoarele 2 săptămâni, protestul va fi repetat doar că atunci vor fi blocate traseele naţionale.  

Articole similare