Publică un anunț
piatasud.md

Air Moldova a prelungit sistarea zborurilor până la data de 14 septembrie 2023

Air Moldova a prelungit sistarea zborurilor până la data de 14 septembrie 2023

Air Moldova a prelungit sistarea zborurilor până la data de 14 septembrie 2023 inclusiv. Potrivit companiei, pasagerii ale căror zboruri au fost afectate vor primi vor primi notificare la adresele de email cu opțiunile de rambursare și rebooking.

Compania a mai informat că rambursările pentru zborurile anulate se procesează în continuare. Pasagerii care au procurat biletele online, pe site-ul companiei, vor primi rambursarea la solicitare, pe cardul cu care a fost achitat biletul.

Pasagerii care au procurat biletele achitând prin intermediul agențiilor vor putea primi rambursarea în numerar/pe card, odată cu reluarea activității comerciale și operaționale a companiei.

TV8.md amintește că Air Moldova, companie asociată cu fugarul Ilan Șor, a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei. Potrivit operatorului aerian, acesta este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor.

După anunțul îngrijorător al Autorității Aeronautice Civile despre riscul falimentării Air Moldova, jurnaliștii „Cutia Neagră PLUS” au analizat rapoartele financiare ale companiei depuse la Biroul Național de Statistică. Pentru investigația „Capcana lui Șor de la Air Moldova”, echipa a consultat rapoartele începând cu 2018, anul în care a fost privatizată Air Moldova. Cifrele arată că datoriile companiei au crescut constant în fiecare an, depășind deja două miliarde de lei în 2022.

Articole similare