Publică un anunț
piatasud.md

Anastasia Kirila, refugiată din Harcov s-a angajat la un Centru Comunitar din Cahul /VIDEO

Anastasia Kirila este originară din Harcov (Ucraina) iar din martie 2022, la scurt timp după începerea războiului în Ucraina s-a stabilit în cu traiul în Cahul.

Nu a reușit să găsesc un loc de muncă în oraș, așa că a lucrat online o perioadă. Deși munca online era o opțiune, spera totuși să găsescă un loc de muncă offline.

”Îmi doream să interacționez cu oamenii și să mă integrez mai bine în comunitate. Căutam constant pe diverse site-uri web anunțuri de angajare.Apoi, am văzut un anunț pentru un post de coordonator de proiect în Cahul. M-am simțit imediat atrasă de această oportunitate”, a relatat Anastasia.

La moment este coordonatoare Centrului Comunitar din Cahul. Coordonează toate evenimentele organizate în Centru, de la cursuri de limbi străine la programe de divertisment pentru adulți și copii. Beneficiarii principali ai centrului sunt desigur, refugiații din Ucraina dar și cetățenii din raionul Cahul.

Anastasia Kirilă, coordonatoarea Centrului Comunitar din Cahul

Am întrebat-o pe Anastasia cum îi pare municipiul Cahul:

”La început, adaptarea la viața din Cahul a fost dificilă, venind din Harkov, un oraș mult mai mare. Acum, mă simt foarte confortabil aici. Totul este aproape, la îndemână: locul de muncă, copiii, casa, școala. Pot rezolva orice problemă în oraș în maximum 10 minute”, ne spune Anastasia Kirila.

Anastasia Kirilă, coordonatoarea Centrului Comunitar din Cahul

”Comunicarea este cheia succesului în munca mea. Aproximativ 100 de persoane frecventează centrul lunar, participând la cursuri, evenimente și sesiuni de informare. Deoarece am deschis centrul după 2023, un număr semnificativ de oameni au beneficiat deja de serviciile noastre”, ne-a spus coordonatoarea Centrului, Anastasia.

Centrul Comunitar Cahul,  coordonat de Asociația Laolaltă, se află pe adresa or. Cahul, str. Păcii 6, (Clădirea gimnaziului S. Rahmaninov). Toate activitățile sunt gratuite atât pentru persoanele strămutate intern, cât și pentru comunitățile locale.

Articole similare