Publică un anunț
piatasud.md

Pacienții Spitalului din Cahul au primit Lumina Sfântă de la Episcopul Veniamin

Pacienții Spitalului din Cahul au primit Lumina Sfântă de la Episcopul Veniamin

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a vizitat duminică, 5 mai 2024, Spitalul Raional Cahul, cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului. Însoțit de clerici și de prieteni ai Episcopiei, Preasfinția Sa a adus bucuria Sfintelor Paști pacienților internați și mamelor recent născute.

Vizita a inclus oferirea de lumină sfântă, cozonaci, ouă roșii și alte daruri. Preasfințitul Părinte Veniamin a ciocnit ouă roșii cu cei bolnavi, i-a încurajat și le-a dorit sănătate grabnică, rugându-se pentru binele lor.

De asemenea, Ierarhul a felicitat tinerele mame, vorbind despre frumusețea maternității și importanța educației copiilor în spiritul credinței și al valorilor tradiționale.

”Dumnezeu să le dăruiască sănătate și bucuria aflarii împreună cu cei dragi.Ierarhul a felicitat pe tinerele mame, vorbindu-le despre bucuria maternității, a îndeplinirii vocației și a nașterii de prunci. Este important să se nască generații de copii care să fie educați frumos și să păstreze valorile credinței și ale spiritualității noastre, mai ales acum, când mulți tineri nu au curajul să întemeieze familii și să se angajeze să nască și să educe copiii așa cum au făcut-o și părinții noștri”, a menționat Preasfințitul Veniamin.

La final, personalul medical a mulțumit ierarhului și celor care au susținut organizarea acestei activități, evidențiind bucuria adusă în sufletele pacienților, dar și pentru ca le-au făcut ziua frumoasă, dându-le posibilitatea ca în această zi să simtă dragostea Bisericii pentru fiii duhovnicești.

Articole similare