Cahul și Galați au semnat un acord de colaborare
Azi, 27 martie, primarii municipiilor Cahul și Galați au semnat la Galați înțelegerea de colaborare dintre cele două localități.
Evenimentul a avut loc în incinta Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, la acesta participând oficiali din ambele municipii, reprezentanți ai consiliilor locale.
„Facem un pas mare după o sută de ani de la un mare moment, facem un pas în timp și 2 municipalități înfrățite deja mai fac un pas spre o colaborare extrem de frumoasă și de normală. Astăzi deschidem ușa unor viitoare colaborări atât din punct de vedere economic și nu în ultimul rând culturale și alte domenii” a declarat Primarul de Galați, Ionuț Pucheanu.
Pe de altă parte, Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul a declarat: „Acest eveniment este important pentru comunitățile noastre, pentru neamul nostru. Este un act aprobat de către 27 de consilieri de la Cahul și 27 de consilieri din Municipiul Galați. Este important ca obiectivele stabilite să nu rămână doar un act. Vrem ca în acest an colaborarea noastră să fie amplificată pe toate dimensiunile: social, cultural, economic. Cu prilejul celor 100 de ani de la Marea Unire acesta nu este doar un act simbolic”.
„Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Galați, municipiul Cahul și poporul român” a punctat Nicolae Dandiș
Înțelegerea de cooperare prevede că cele două municipii „sunt de acord să efectueze în conformitate cu principiile egalităţii și avantajului reciproc, schimburi de experienţă şi activităţi de cooperare pentru a facilita prosperitatea şi dezvoltarea comună”.
Unul dintre obiectivele înţelegerii vizează elaborarea şi implementarea în comun a unor proiecte în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, precum şi în cadrul altor programe de cooperare teritorială europeană.
Galaţiul şi Cahulul se angajează să îşi încurajeze întreprinzătorii locali să participe la sesiuni de schimburi de experienţă şi misiuni economice şi să se vor informeze reciproc în privinţa oportunităţilor de atragere şi finanţare a proiectelor de dezvoltare.
Protecţia mediului înconjurător, reducerea riscurilor de dezastre şi intervenţia în situaţii de urgenţă sunt şi ele pe agenda cooperării.