Publică un anunț
piatasud.md

Când e Înălțarea Domnului în 2024 | Ispas

Când e Înălțarea Domnului în 2024 | Ispas

În creștinism, sărbătoarea Înălțarea Domnului marchează, așa cum spune și denumirea, înălțarea lui Isus Hristos la ceruri. Această sărbătoare este celebrată la 40 de zile după Paște, fiind menționată în Biblie, în cartea Faptele Apostolilor. După Învierea Sa din morți, Isus s-a arătat discipolilor săi timp de 40 de zile, după care a fost înălțat la ceruri înaintea lor. În timpul Înălțării, Isus a promis discipolilor săi că va trimite Duhul Sfânt pentru a-i îndruma și a-i întări în misiunea lor de a propovădui credința.

Înălțarea Domnului, cunoscută și sub numele de Ispas, este sărbătorită la 40 de zile după Paște. În 2024, Paștele ortodox a fost pe 5 mai, așa că Înălțarea Domnului va fi sărbătorită pe 13 iunie 2024.

Această sărbătoare este importantă pentru creștini deoarece subliniază finalizarea lucrării lui Isus pe Pământ și începutul misiunii Bisericii creștine prin puterea Duhului Sfânt. În plus, Înălțarea Domnului simbolizează promisiunea revenirii lui Isus la sfârșitul timpului și oferă credincioșilor speranța vieții veșnice.

Tradițiile și obiceiurile legate de această sărbătoare variază în funcție de regiune și de comunitatea creștină. De obicei, creștinii participă la slujbe religioase speciale, iar în unele locuri se organizează procesiuni. În multe comunități, sărbătoarea este marcată de acte de caritate și de îngrijire a celor nevoiași.

Articole similare