Publică un anunț
piatasud.md

Cine sunt cei mai mari 5 agricultori din raionul Cahul, după suprafața terenurilor deținute

Cine sunt cei mai mari 5 agricultori din raionul Cahul, după suprafața terenurilor deținute

Raionul Cahul, situat în sudul Moldovei, este renumit pentru terenurile sale fertile și tradițiile agricole bogate. Aici, numeroși agricultori harnici și dedicați își cultivă pământurile cu pasiune și inovație, contribuind semnificativ la economia locală și națională.

În acest articol am selectat 5 agricultori din raionul Cahul, care se remarcă prin cele mai mari suprafețe de terenuri în gestiune, performanțe, practicile agricole moderne și impactul pozitiv adus sectorului agricol, conform datelor în acces public.

sursa foto Facebook, Curjos Constantin, Întreprinderea Mixtă Moldo-Germană Reko-Agro SRL

Întreprinderea Mixtă Moldo-Germană Reko-Agro SRL din satul Andrușul de Jos administrată de Curjos Constantin. În gestiune peste 4000 ha. Veniturile din vânzări în anul 2022 au constituit 29,48 mln. lei.

Munteanu Mihail, SRL Gigălboe-Agro

SRL Gigălboe-Agro din satul Lopățica, fondator Munteanu Mihail. În gestiune peste 4000 ha. Veniturile din vânzări în anul 2022 au constituit 61,88 mln lei.

SRL Natcubi Agro din satul Larga Nouă, fondator Curjos Ion. În gestiune peste 2500 ha. Veniturile din vânzări în anul 2022 au constituit 63,13 mln lei.

SRL Iri Carmen din satul Lebedenco, fondator Matcaș Constantin. În gestiune peste 2000 ha. Veniturile din vânzări în anul 2022 au constituit 71,88 mln lei.

Dermenji Veaceslav, Cooperativa agricolă de producție Elita-Alexanderfeld

Cooperativa agricolă de producție Elita-Alexanderfeld din satul Alexanderfeld, fondator Dermenji Veaceslav. În gestiune peste 2000 ha. Veniturile din vânzări în anul 2022 au constituit 44,91 mln lei.

Reamintim că de câteva săptămâni în jur de 20 de agricultori din raionul Cahul și Cantemir protestează pe traseul național între satul Roșu-Tretești, blocând periodic accesul automobilelor. Printre organizatorii protestului este Gheorghe Jurcanu care este administrator a Cooperativei Agricole de Producție Rumenagro, cu un venit de vânzări în anul 2022 de 9,93 mln lei.

Articole similare