Publică un anunț
piatasud.md

Consultări publice la tema „Aprovizionare cu apă şi canalizare” au avut loc la Cahul

Consultări publice la tema „Aprovizionare cu apă şi canalizare” au avut loc la Cahul

La Cahul au fost dat startul consultărilor publice cu privire la actualizarea strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2012 – 2017, la capitolul „Aprovizionare cu apă şi canalizare”. 

La Cahul au fost dat startul consultărilor publice cu privire la actualizarea strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2012 – 2017, la capitolul „Aprovizionare cu apă şi canalizare”.

Primarii localităţilor din raionul Cahul, funcţionari publici şi membri ai societăţii civile şi-au dat întâlnire în incinta Consiliului raional Cahul pentru a discuta principalele obiective de aprovizionare cu apă şi canalizare a raionului Cahul.

Scopul consultării publice se rezumă la acordarea posibilităţii conducerii localităţilor din raion să se expună cu privire la strategia raională şi anume la capitolul aprovizionare cu apă şi canalizare.

La deschiderea evenimentului, Avram Micinschi, preşedintele raionului Cahul a venit cu un mesaj de salut: „Îmi exprim mulţumirea pentru faptul că aţi găsit timp de a participa la aceste consultării publice. Problema asigurării cu apa portabilă este una cardinală pentru raionul Cahul.

Avram Micinschi a menţionat că în satul Roşu a început deja implementarea unui proiect pilor în domeniu aprovizionării cu apă şi edificare a sistemului de canalizare iar în satele Manta, Paşcani şi Crihana veche s-a finisat un astfel de proiect şi sistemele construite aşteaptă să fie date în exploatare.

„Sper ca in urma discuţiei care va avea loc, vom putea adopta în cadrul şedinţei consiliului raional o strategie reala care ne-ar permite sa soluţionăm o mulţime de probleme social-economice” a mai adăugat Preşedintele raionului

Marian Szimanowicz, Consultant superior Proiectul „Monitorizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” prezent la eveniment a declarat : „Este o mare onoare pentru mine si pentru colegii mei din Germania să participăm la această întâlnire împreună cu dumneavoastră. Suntem recunoscători pentru colaborarea noastră cu raionul Cahul şi cu localităţile raionului Cahul la elaborarea acestei strategii”.

Domnul Szimanowicz l-a felicitat pe Avram MIcinschi din partea GIZ cu ocazia zilei de naştere pe care şi-a sărbătorit-o de curând.

„Încă o dată aş vrea să va mulţumesc pentru posibilitatea acestui parteneriat şi sperăm că o vom continua” a mai declarat expertul German.

După ce au fost prezentate viziunile experţilor cu privire la modul în care urmează a asigura populaţia întregului raion cu apă potabilă de calitate şi canalizare, cuvânt s-a oferit şi experţilor locali. Reprezentantul Centrului de Medicină

Preventivă Cahul, care a vorbit despre caracteristicile apei potabile din raion, a menţionat că nu în toate localităţile apa potabilă din sonde corespunde standardelor de calitate.

Discuţii aprinse au avut loc pe marginea raportului directorului Întreprinderii Municipale „Apă Canal” şi anume asupra metodologiei stabilirii preţurilor la serviciile de apă şi canalizare şi care vor fi diferenţele de preţ pentru localităţile raionului.

Pe data de 9 iulie, în incinta Consiliului raional Cahul, etaj I, sala Euroregiunii „Dunărea de Jos”, cu începere de la ora 11:00, vor avea loc consultări publice pe marginea Strategiei socio-economice a raionului Cahul.

Strategia a fost elaborată în decurs de un an de zile cu suportul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei, GIZ şi urmează să fie aprobată de consilierii raionali. 

Articole similare