Publică un anunț
piatasud.md

Consilierii raionali Cahul îl îndeamnă pe Sergiu Rența să nu depună mandatul

Consilierii raionali Cahul îl îndeamnă pe Sergiu Rența să nu depună mandatul

Un val de reacții negative a stârnit postarea lui Sergiu Rența, care a plasat o fotografie pe rețeaua sa de socializare, precum că s-a vaccinat cu Pfizer/Biontech. Vaccinarea fiind în etapa I, destinată doar personalului medical. 

Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, a reacționat bolnăvicios în privința acestei situații, somând-ul să depună mandatul de consilier raional Cahul. Ca reacție Rența a scris cerere de suspendare din funcția de Președinte de Partid a r-nului Cahul. Decizia finală privind suspendarea va fi luată de Consiliul politic.

Ieri, după ședința Consiliului raional Cahul, a apărut o declarație semnată de un șir de consilieri raionali prin care Sergiu Rența este susținut și îndemnat să-și continue activitatea de Consilier Raional Cahul. 

„Sergiu Rența s-a manifestat ca un consilier responsabil, activ și critic față de inactivitățile ilegale și neprofesioniste transparența procesului decizional cât și valorificarea bugetului public, dirijate de către actuala conducere a raionului și a alianței de guvernare PSRM-PD-PCRM” se spune în declarația semnată de consilierii PAS, PP DA, PLDM și P Șor. 

Despre solicitarea de a depune mandatul de consilier, Sergiu Rența a vorbit și în cadrul emisiunii inDIRECT din 5 aprilie. 

„Nu mă țin de fotoliu, nici de funcția de președinte, nici de consilier. De parcă Rența a luat din gura cuiva sau din buzunar, sau a furat acea vaccină” afirma atunci Sergiu Rența.

Sergiu Rența a recunoscut că s-a vaccinat și a făcut acea postare pentru a face lumină în ceea ce ține campania de vaccinare, menționând că a fost sunat și nu a oferit nici un ban pentru vaccin. A spus că a glumit zicând că fost vaccinat în România, vaccinul fiind pus totuși în R. Moldova.

„Presa din toată treaba asta a făcut un tam-tam, în loc să se ocupe cu altceva” susține Rența.

Sergiu Rența a declarat că mai sunt persoane care s-au vaccinat în afara rândului, însă despre care nu prea s-a vorbit în spațiul larg: „Am luat eu păcatul asupra mea și nu regret”.

Dumnealui spune că nu a avut careva reacții negative în urma administrării vaccinului, îndemnând populația să se vaccineze pentru a trece mai ușor de această pandemie.

Astăzi, 14 mai, au fost depuse actele de înregistrare în cursa electorală a Blocului Electoral „Renato Usatîi”. Cel mai bine plasat candidat din regiunea noastră este Primarul or. Cantemir, Roman Ciubaciuc, locul 12 pe listă

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare