Publică un anunț
piatasud.md

Cum achităm online taxa pentru grădinițe

Cum achităm online taxa pentru grădinițe

Pentru a nu face rând la poștă sau primărie, pentru a achita taxa pentru grădinițe, părinții au o opțiune simplă, comodă – folosind serviciul Mpay. 

Pasul 1

Primul pas este accesarea site-ului: Mpay.gov.md. Site-ul permite achitarea unei game largi de servicii, taxe și impozite direct de pe calculatorul sau telefonul mobil. 

Pasul 2

Taxa pentru grădinițe poate fi căutată direct pe site sau în căutare. 

Accesăm butonul, iar în casetele care apar, introducem datele din chitanța primită de la grădiniță. Un mic „defect” al sistemului este că mai întâi trebuie să selectezi instituția de învățământ preșcolar și apoi raionul și orașul. 

Completăm nr. grupei, codul personal al copilului, numele prenumele copilului, numele prenumele și IDNP-ul plătitorului (a persoanei care achită serviciul) 

Ce este Mercur retrograd
Ce este Mercur retrograd

Se bifează acordul cu termenii și condițiile de utilizare, evident după ce sunt citite și se apasă pe butonul „Achită”

Pasul 3

Se deschide fereastra unde alegem metoda de plată, fie asta cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay, Internet / Mobile banking , Numerar sau Monede electronice. Noi am leș cadrul bancar. 

Pasul 4

Următoarea fereastră solicită să alegeți banca, iar apoi să introduceți datele cardului bancar. 

După care se achită.

Pasul 5

Dacă plata trece, apare un mesaj în care sunteți informați despre aceasta. Tot aici puteți descărca chitanța de plată, care reprezintă dovada plății. 

Pe calculator sau telefon va fi salvat un fișier pdf cu datele tranzacției.

Articole similare