Publică un anunț
piatasud.md

Alexandr Popov: Important este să mergi și să înveți singur în fiecare zi. Nu trebuie sa te oprești

Alexandr Popov este unul dintre cei mai recunoscuți fotografi din raionul Cahul. A venit în profesie dintr-o pură întâmplare, dar în scurt timp lucrăriile fotografice realizate de el pentru vizit.md bucura cahulenii.

Totuşi, Alexandr spune că nu era suficient doar a bucura ochiul locuitorilor din Cahul. Tocmai de aceea, a început să organizeze diverse evenimente, a fost nevoit să ia în mână aparatul de fotografiat pentru a le promova, iar acum este unicul fotograf invitat la toate acţiunile publice care se desfășoară în Cahul și regiune. Este cunoscut, apreciat și iubit pentru că prin intermediul obiectivului apartului foto a surprins zeci de mii de emoţii şi trăiri ale cahulenilor.

„Fotografia este un hobby. În primul rând este o ocupație iubită. De ce este iubită? Pentru că aduce plăcere. Să devii fotograf nu trebuie mult, dar cu timpul, când cresc solicitările, când înțelegi că vrei să oferi  modelelor tale fotografii cât mai bune, începi să crești în plan tehnic. Dar nu asta e cel mai important. Mai important este să mergi și să înveți singur în fiecare zi. Nu trebuie sa te oprești. Calea spre ideal e infinit” ne declară Alexandr

Tânărul fotograf spune că succesul său se datorează faptului că mereu se perfecționează și niciodată nu spune NU noilor provocări. Drumul pe care şi l-a ales este unul complicat, dar interesant, mai adaugă Alexandr. Pe lângă măiestria de a fotografia, Alexandr de unul singur a învăţat cum să editeze propriile lucrări, dar şi să le promoveze prin intermediul social media. 

Trebuie să alegi o cale, o cale iubită, care îți place și trebuie să începi să înveți. Omul valorează mai mult cu cât mai mult cunoaște. Cea mai importantă rețetă, și îmi mulțumesc pentru asta, e că în fiecare zi caut cunoștințe noi. La timpul meu făceam site-uri, ca și mulți alții, pot filma un video, fac reclamă, pot face în photoshop machete publicitare. Eu permanent învăț ceva, învăț vânzări, deprind alte abilități. Sfatul meu este să învățați,  domeniul care vă place. Căutați informații și cu cât mai bine știți lucrul, cu atât mai buni o să fiți în acest domeniu” menționează tânărul fotograf. 

După ani buni de activitate şi perfecţionare la cursuri specializate la Chişinău, Alexandr a decis să desfăşoare propriile traininguri în materie de fotografie, aici, în Cahul. Apropos, unicele de acest gen în sudul țării.Acum, fotografia a devenit o sursă de venit constantă pentru Alexandr, lucru la care a visat mereu – să aibă propria afacere. 

Am învățat circa 40 de fotografi în ultimii trei ani. Cei care sunt căutați sunt vreo zece de tot, fotografi pe care toți îi cunosc. Pledez ca fiecare să aibă un mici business și atunci el va fi fericit de aceasta, și cei care îl înconjoară vor fi fericiți, și țara va fi mult mai fericită. neapărat trebuie de încercat. Evident că vor fi greșeli la început, credite  care vor trebui întoarse. Acum timpurile sunt așa: trebuie să mergi la risc, să încerci, să ieși din zona de confort. (întrebare: cum crezi ești fotograf scump?) Eu? Totul se cunoaște în comparație. La nivelul orașului nostru –  cam scump, la nivelul țării  – nicidecum nu.  La nivel mondial – în genere bănuți” a punctat Alexandr Popov

Acum Alexandr lucrează la realizarea unei expoziţii fotografice, care va fi vernisată în centrul oraşului Cahul. Îşi doreşte ca lucrările sale să fie admirate de cât mai multă lume, iar următorul pas este să-şi facă loc pe piaţa fotografică şi din Capitală, ca ulterior imaginile surprinse de el să fie cunoscute şi la nivel internaţional. 

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Implică-te, e simplu!” implementat de A.O. „Cahul 2030” în cadrul programului „Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, și co-finanțat de Uniunea Europeană

Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare