Publică un anunț
piatasud.md

De mai mult de 48 de ore locuitorii din microregiunea Valincea nu au energie electrică

De mai mult de 48 de ore locuitorii din microregiunea Valincea nu au energie electrică

Locuitorii din microregiunea Valincea (partea de jos) se confruntă cu o situație critică, deoarece locuitorii suferă de lipsa energiei electrice de mai bine de 48 de ore, ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care au afectat Moldova în ultimele zile.

Vânturile puternice și ninsorile abundente din ultimele zile au cauzat deteriorarea rețelelor electrice, determinând întreruperi masive ale furnizării de energie electrică.

Am discutat cu Dumitru Panait, locuitor a microregiunii Valincea despre situația și cum fac față acestei situații.

”Sunt familii din zonă care au copii mici, elevi care merg la școală, oameni vârstnici care sunt mai frigurosi de felul lor. Cei care au rude în alte zone ale orașului, au plecat în oaspeții până dă lumină; cei care au sobe și lemne au aprins focul. Însă sunt mulți din cei care au doar Cazane la gaz, respectiv dacă se stinge lumina – și căldură nu este. Dacă e să vorbesc despre experiența proprie, pot zice că nu e ușor deloc. Ne încălzim cu ceaiul pe care-l facem la aragaz. Pe seară ne rugăm să nu fie tare frig noaptea, iar dimineață ne trezim cu speranța că poate, poate se rezolvă problema cu lumina”, ne-a relatat Dumitru.

Într-o postare pe Facebook, primarul municipiul Cahul a comentat situația:

”Și noi ca și mulți cetățeni am solicitat informații periodic de la Premier Energy despre această problemă, care ne-a comunicat că în acest sector nu este tensiune ca și în alte localități și că depun eforturi să restabilească pînă mîine. Din păcate, asta este situația”, a punctat domn Primar.

Tot în această postare poziția și-a exprimat-o și consilierul municipal independent, Vanțevici Vasile:

”Premier Energi, Union fenosa, companii care au luat şi eu banii cu lopata, or ele deţineau şi deţin monopolul la furnizarea energiei electrice. Sistemul de alimentare cu energie electrică la Valincea este unul învechit, de peste 50 ani, şi nu mai rezistă provocărilor, asta deşi în tarif sunt incluse şi cheltuieli pentru întreţinerea reţelelor la un regim funcţional chiar şi în cazul unor ravagii de vînt. În ce priveşte Primăria, apoi dînsa le pune la dispoziţie doar terenurile necesare sistemului şi la asta se limitează competenţele în materia vizată.”

Reamintim, că mai multe localități din Republica Moldova au rămas fără energie electrică din cauza vântul puternic în rafale și ninsorilor.

VEzi și: Aproximativ 38 de mii de consumatori din sudul Moldovei rămân fără energie electrică din cauza condițiilor meteo dificile

În toate comunicatele sale Premier Energy menționează că echipele de intervenție se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către toți consumatorii.

Articole similare