Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: „Sper la primăvară să finalizăm parcul!”

Nicolae Dandiș: „Sper la primăvară să finalizăm parcul!”

Atât locuitorii cât și vizitatorii municipiului Cahul vor beneficia de un parc renovat. Proiectul prevede reconstrucția evidentă a celor mai importante compartimente dintre care construcția unei rețele de irigare, iluminarea parcului și posibila dotare a teritoriului cu serviciul wifi gratuit, ne-a declarat Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, în cadrul emisiunii inDirect

„Renovarea parcului este un proiect prioritar pe care ni l-am propus în acest an. Va fi construit în fața monumentului „Ioan Vodă cel Cumplit” un havuz. Practic deja se pune fundația acestui havuz. De asemeni vor fi două cișmele cu apă pe teritoriul parcului. Este vorba despre reconstrucția aleelor, iluminatul pe tot teritoriul parcului. Acolo unde vor fi pilonii de iluminat am prevăzut posibilitatea de a putea fi încărcat un telefon, ar putea fi prize. De asemenea am discutat cu operatorii care furnizează servicii de internet pentru a instala serviciul de wifi pe tot teritoriul parcului. Ce ține de mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi și nu mai puțin important completarea parcului cu arbori”, declară Nicolae Dandiș. 

Designul parcului va fi elaborat de către un specialist în domeniu care va evalua atât compoziția cât și tipurile de arbori și flori care urmează să fie plantați în parcul central, susține primarul municipiului Cahul.

„În luna octombrie-noiembrie după cum ne permite timpul, va fi posibilă plantarea acestor arbori. De asemeni vorbim despre gazon și compoziții florale. Contractul cu antreprenorul este prevăzut pentru 6 luni. Dacă va permite condițiile climaterice, lucrările vor decurge mai rapid. Sper la primăvară să finalizăm parcul”, afirmă Nicolae Dandiș.

Suma totală a acestui proiect este de 12 milioane lei dintre care 1,8 milioane lei este contribuția bugetului local.

„În proiect sunt prevăzute și grupuri sanitare (WC). Sper că vom avea un spațiu frumos amenajat, spațiu verde. Sistemul de irigare mi se pare componența cea mai importantă pentru a menține ceea ce se plantează”, susține Nicolae Dandiș.

Potrivit lui Nicolae Dandiș, în urma unei întâlniri a primarului municipiului Cahul cu Ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko  și Ambasadoarea Suediei Anna Lyberg, la Cahul, s-a discutat despre proiectele prioritare care se planifică în cadrul programului EU4CAHUL. 

„Sunt proiecte pe care avem deja niște pași întreprinși în domeniul infrastructurii, dar pentru mine este important și activitățile ce țin de sfera educației și de sfera culturală. Sper că vom depăși perioada de pandemie să putem dezvolta proiecte capabile să aducă beneficii localității, inclusiv economice, datorită proiectelor culturale”, punctează Nicolae Dandiș.

Reamintim că municipiul Cahul și localitățile învecinate sunt beneficiari ai proiectului „EU4Moldova: Regiuni – cheie”.

 În următorii 5 ani, acestea vor beneficia de suport financiar din partea Uniunii Europene pentru a spori economia regiunii și pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale cetățenilor.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare