Publică un anunț
piatasud.md

Dumitru Batîr și schema celor 7 milioane

Dumitru Batîr și schema celor 7 milioane

În cadrul dezbaterilor de la ședința eșuată a Consiliului raional din 2 septembrie, consilierul raional din Cahul, Dumitru Batîr, a declarat precum în raionul Cahul, 7 milioane de lei s-au furat din domeniul sănătății. 

În discursul său, domnul Batîr a menționat că a avut discuții cu funcționari de rang înalt din domeniul ocrotirii sănătății care i-au comunicat acest fapt.

Conducerea Agenției de Asigurări Medicale, nu își îndeplinește totalmente obligațiunile fișei de post a personalului, declară Dumitru Batîr, în cadrul emisiunii inDirect.

„Fiind medic, practic văd ce se petrece în domeniul sănătății. Mă doare sufletul când văd că domeniul sănătății este condus de niște persoane care actualmente nu fac parte din domeniul sănătății”, susține Dumitru Batîr.

Dumitru Batâr  ne-a  relatat precum că pe data de 9 martie 2020 a înaintat niște interpelări la care încă nu a primit răspuns. În una dintre acestea a cerut sa i se ofere în formă scrisă tarifele plăților pentru o persoană, pentru serviciile medicale ce se încasează de către instituțiile medico-sanitare din Cahul la compartimentul examenului medical al conducătorului mijloacelor de transport cu eliberarea concluziei consultative cu specialitatea plăților corespunzătoare.

”Nu am fost auzit, am sunat la toți colegii mei din practic toată țara Republica Moldova. Ce să aud la acest compartiment, plățile la acest domeniu se plătesc mult mai ieftin și mult mai normal”, declară Dumitru Batîr.

Conform celor relatate, Dumitru Batîr a înaintat un proiect de decizii, care prevede modificarea altui proiect de decizii. Conform regulamentului Ministerului Sănătății, în cadrul consiliilor de administrație sunt incluși un reprezentant al fondatorului instituției, un reprezentat al sindicatelor și un reprezentat al unei organizații ONG. Astfel Dumitru Batîr a propus să fie inclus un specialist în domeniu care va conduce acel consiliu de administrare, a tuturor instituțiilor medico-sanitare publice, al căror fondator este Consiliul Raional Cahul. 

„Am vrut să facem o transparență pentru ca cetățeanul simplu să știe și el practic ce totuși se face în instituția ceea. Am propus să mai includem încă doi membri în consiliul administrativ. Să participe în ședință să audă ce se petrece în ședințele consiliului de administrație. Însă cu părere de rău nu știu de ce le-a părut cuiva că eu vreau să iau ceva. Nu Batîr vrea sa e-a ceva, Batîr vrea să facă ceva pentru oameni, pentru binele cetățeanului. Trei ani de zile cât durează mandatul o sa mă stărui să implementez legile, hotărâri de guvern, ordini, să fie executate în raionul Cahul”, punctează Dumitru Batîr.

Reamintim că ședința Consiliului raional Cahul planificată pentru 2 septembrie nu a avut  loc din lipsă de cvorum. Mai mulți aleși locali au fost în autoizolare la domiciliu, după ce un vicepreședinte al raionului a fost diagnosticat cu COVID-19. Astfel ședința consiliului raional a fost pe data de 17 septembrie. 

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare