Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dandiș: Decizia privind redeschiderea gradinitelor în ultima instanță, va aparține primarului

Nicolae Dandiș: Decizia privind redeschiderea gradinitelor în ultima instanță, va aparține primarului

În cadrul emisiunii inDIRECT, primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș, ne-a relatat despre ultimile evenimente petrecute în municipiul.

Nicolae Dandiș : „Primăria activează ca și alte instituții, cu regim restricționat în relația cu publicul. Din păcate această perioadă a stopat lucrurile care erau în derulare în primărie, dar am încercat să coordonam la distanță.”

Una din cele mai importante așteptări este redeschiderea gradinitelor. Despre faptul ca sunt niște proceduri mai complicate și nu toți copii vor putea beneficia de aceasta ne-a relatat directoarea grădiniței nr. 8, în cadrul unei emisiunii inDirect, precedente, dar totuși de administrația publică depinde când și cum vor lucra acestea. 

Nicolae Dandiș :  „Indiferent câte măsuri am lua noi, vorbind despre cheltueli mari la procurarea dezinfectanților, materialelor de protecție, procesul de muncă cu angajații nu ne scutește și nu exclude toate riscurile posibile ci le diminuează, dar sarcina este pe spatele nostru. Decizia privind redeschiderea gradinitelor în ultima instanță practic, va fi prin dispoziția primarului. Comisiile care zilele acestea efectuează controalele, vor da niște informații vizate de instituțiile examinate. Dacă acestea din urmă au careva restanțe, sau nu sunt gata fizic pentru redeschidere,   vom lua decizia dacă aceste lucruri pot fi  remediate într-o zi, doua, sau necesită mai mult timp.”

De asemenea, primarul orașului a informat și despre situația deloc ușoară ce îi așteaptă pe părinți și copiii acestora odată cu posibila redeschidere a grădinițelor.

Nicolae Dandiș : „Responsabilitatea părinților este mai mare decât a primăriei în acest caz. Pentru că simptomele care le pot avea copii în situația în care se infectează, nu sunt spontane, ele necesita timp, de aceea trebuie să monitorizeze starea copilul în caz că intră în contact cu persoane infectate sau care avem suspiciuni de infectare.” 

Fiecare copil trebuie să prezinte la grădiniță un certificat medical de la medicul de familie care este valabil trei zile. Din această cauză nu putem prezenta la 1 septembrie un certificat făcut în data de 26 august.  De aceea cu o dispoziție cu termenul concret ce instituție și când își va recăpăta activitatea, va apărea mai târziu. Trebuie toți să dăm dovadă de responsabilitate, pentru a nu provoca impacturi negative în masă, de aceea dacă avem anumite temeri trebuie să le prevenim, să le anticipăm ca sa nu avem riscuri în plus, punctează primarul municipiului Cahul.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare