Publică un anunț
piatasud.md

”Emoții printre culori”. Pictorii din Cahul și-au expus lucrările în municipiul Câmpina din România

”Emoții printre culori”. Pictorii din Cahul și-au expus lucrările în  municipiul Câmpina din România

Eveniment plin de emoții la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, sâmbătă, 25 februarie 2023, atunci când a avut loc vernisajul expoziției a zece pictori din Cahul (Republica Moldova), localitate înfrățită cu municipiul Câmpina.

Și au fost foarte multe emoții pentru că așa se întâmplă de fiecare dată când oaspeți de dincolo de Prut poposesc la Câmpina. Cei zece pictori care și-au expus lucrările sunt profesori ai Școlii de Arte Plastice pentru Copii din Cahul – Diana Poroșenco, Dan Donici, Angela Caranic, Natalia Ariton, Ecaterina Ciușova, Veaceslav Ciușov, Valeria Cojuhari, Olga Georgiu, Ecaterina Marinovici, ei fiind însoțiți la Câmpina de managerul instituției, Ion Ciută, și, nu în ultimul rând, de viceprimarul municipiului Cahul, Tatiana Romaniuc Mititelu.

Amfitrionul evenimentului a fost Alexandra Toma, responsabilul Casei de Cultură, alături de care s-au mai aflat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Noemi Ionescu, Liviu Davidescu, Costel Filip, dar și Valeriu Matei, viitorul fost director al Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu”, aflat la ultima sa activitate în această calitate la Câmpina, după ce a câștigat concursul pentru postul de director al Editurii Academiei Române.

Nu în ultimul rând, a vorbit numerosului public prezent Gabriel Dima, artist plastic și fost consilier local, cel care a făcut posibilă această revedere artistică între frații de pe ambele maluri ale Prutului și care a mulțumit tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment, în special primarului Alin Moldoveanu, care a sponsorizat cazarea și masa oaspeților de la Cahul.


S-au spus cuvinte frumoase, emoționante, toți cei prezenți, în număr destul de mare, bucurându-se de această seară specială. La final, oaspeții de la Cahul au oferit gazdelor daruri constând din produse tradiționale.

Articole similare