Publică un anunț
piatasud.md

Examenele de Bacalaureat vor avea loc între 4 și 22 iunie

Examenele de Bacalaureat vor avea loc între 4 și 22 iunie

Examenul național de bacalaureat va avea loc în perioada 4-22 iunie. Sunt înscriși 16 773 de candidați, dintre care 11 094 sunt din licee. Anul acesta, nota 10 din oficiu la limba străină urmează a fi acordată pentru 1 298 de elevi, transmite IPN.

Candidații vor susține testele în centrele de bacalaureat, monitorizate video. Numărul centrelor a fost majorat, față de anul trecut, de la 88 la 93. Examenele vor avea loc cu respectarea măsurilor antiepidemice, a declarat ministra educației, culturii și cercetării Lilia Pogolșa, într-un briefing de presă.

În municipiul Chișinău vor fi două centre de bacalaureat, în care vor susține examenul mai mult de 300 de candidați. Numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare decât capacitatea acesteia. Elevii vor păstra distanța de cel puțin 1 m. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toți participanții la examene.

Evaluarea lucrărilor și a contestațiilor se va efectua în centrele republicane de evaluare și centrele republicane de evaluare a contestațiilor, care vor fi mai multe în acest an.

La procesul de evaluare vor participa circa 600 de profesori evaluatori, repartizați câte 125-150 în centrele de evaluare.

Dacă în perioada stabilită pentru examinare, 4-22 iunie, vor fi înregistrate multe cazuri de COVID-19, se va lua decizia de amânare a testelor, cu până la 20 de zile.

Lilia Pogolșa a îndemnat candidații la examenele de bacalaureat să se pregătească temeinic pentru susținerea probelor și a asigurat că obiectivitatea, corectitudinea și transparența examenelor va fi asigurată.


Articole similare