Publică un anunț
piatasud.md

Familiile din Cahul au început să primească indemnizația de 5 mii lei pentru nașterea copilului. Află care este procedura de obținere a indemnizației

Familiile din Cahul au început să primească indemnizația de 5 mii lei pentru nașterea copilului. Află care este procedura de obținere a indemnizației
© sursa foto: mamaplus.md

Decizia Consiliului municipal Cahul de a acorda câte 5 mii lei la nașterea copilului a cărui părinți au domiciliu sau reședința în municipiul Cahul și satul Cotihana a început a fi executată.

Deja 30 de familii au beneficiat de indemnizația în cauză, la data de 11 aprilie, primarul mun. Cahul semnând dispoziția de alocarea 150 mii lei în acest scop. 

Precizăm că Decizia a fost aprobată la finale anului 2021, iar regulamentul care stabilește criterii clare de acordare a indemnizației a fost aprobat la ședința din 25 martie 2022. 

Astfel, indemnizația unică la nașterea copilului se stabilește pentru fiecare copil născut în cazul în care unul din părinți sau tutore a avut reședința în municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana) stabilită cu 12 luni înainte de nașterea copilului.

Indemnizația poate fi solicitată în termen de 6 luni de la nașterea copilului. 

Pentru solicitarea indemnizației părinții sau reprezentantul legal trebuie să depună o cerere conform modelului de mai jos; copia buletinului d identitate a părintelui sau reprezentantului legal, copia certificatului de naștere eliberat de ASP, copia certificatului de căsătorie (după caz) și certificatul cu indicarea datelor bancare pentru efectuarea transferului indemnizației. 

model cerere

Actele pentru alocarea indemnizației se examinează în termen de 60 de zile de la depunerea cererii la primăria Cahul. 

De menționat că autoritățile locale planifică să cheltuie circa 1,75 milioane lei din bugetul local pentru plata îndemnizațiilor la nașterea copilului anual. Anul trecut, în Cahul s-au născut circa 350 de copii. 

Articole similare