Publică un anunț
piatasud.md

Faptele bune, la Crihana Veche, devin molipsitoare //Foto

Faptele bune, la Crihana Veche, devin molipsitoare //Foto

Pandemia a dat peste cap viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Atât populația cât și agenții economici au început să privească un pic altfel lucrurile, să-și schimbe viziunile și să caute noi metode de a activa. 

În această perioadă, mulți au început să atragă atenția supra lucrurilor pe care nu le observau înainte. Una dintre aceste persoane este și Viorica, femeie de afaceri din s. Crihana Veche, raionul Cahul.  

Viorica administrează un mic magazin în sat. Odată cu începutul pandemiei, pe timp ce copiii erau acasă a decis să construiască un leagăn lângă propriul magazin. De la acel leagăn a început dezvoltarea acelei zone, care apropo nu este una centrală din sat. 

A observat interesul localnicilor și i-a venit idea să continue ce începuseră. Astfel cu suportul a câtorva agenți economici a reușit să construiască, din europaleți, o căsuță din lemn. Locul începea să capete o nouă lumină, astfel fratele acesteia i-a sugerat că ar fi bine să fie instalat și un tobogan.

Cu suportul localnicilor, a Administrației Publice Locale, întreprinderilor cu care colaborează, dar și a celor din diasporă au reușit să colecteze 20000 lei și cu eforturi proprii au construit terenul de joacă și unu teren de fotbal. 

Acum de rezultatul implicării comunității se bucură toți copiii și tinerii din zonă.  

mai mult ca atât, acest exemplu s-a dovedit molipsitor și deja în altă regiune a satului localnicii au construit o fântână cu terasă, iar alții fac un teren de joacă.

„Sper foarte mult că și alții se vor inspira și vor face ceva frumos pentru copiii lor, a menționat dna Viorica”.

Articole similare