Publică un anunț
piatasud.md

Sergiu Drangoi explică cum se împart banii din bugetul consiliului raional

Sergiu Drangoi explică cum se împart banii din bugetul consiliului raional

Atunci când interesele persoanale sunt mai presus decât a cetățenilor atunci apar probleme. Ultima sedință a fost una mult așteptată, afirmă Sergiu Drangoi în cadrul emisiunii inDirect

 „Vreau să avem o discuție mai mult bazată pe argumente fiindcă la emisiunile care au participat colegii mei, din consiliul raional, am auzit doar învinuiri fără nimic concret  și din păcate duc în eroare populația”, susține Sergiu Drangoi.

Consilierul Sergiu Drangoi declară că, la penultima ședință a consiliului raional, s-a modificat bugetul și s-au alocat practic toate sumele disponibile din soldul raional, inclusiv pentru instituțiile de învățământ, din componența raională.

„Am identificat din aparatul președintelui raional suma de 4,17 milioane lei. S-a tăiat la maxim tot, pentru a păstra buna funcționalitate a aparatului președintelui, dar să identificăm sursele necesare care au fost, pentru primariile și școlile din raionul Cahul”, declară Sergiu Drangoi.

De asemeni, Sergiu Drangoi, ne-a relatat faptul că  s-au alocat surse pentru 4 primării, dintre care primăria din satul Slobozia Mare cu 300 mii lei; primăria satului Tartaul de salcie unde s-au alocat 30 mii lei; primăria Lucești 150 mii lei; primăria de la Colibași cu o contribuție de 500 mii lei.

„ Trei din 4 primării sunt exponenții blocului ACUM care în plen strig altfel și de facto manipulează cu opinia cetățenilor”,afirmă Sergiu Drangoi.  

În Anexa nr. 2 a aceluiaș proiect de decizie aprobat, putem identifica repartizarea resurselor financiare în instituțiile de învățămînt din raion, ne-a relatat consilierul.

„Galeria din satul Doina care leagă instituția de învățământ „Ion Luca Caragiale”  cu Sala de festivități și cu ospătăria, podul  care practic cădea pe capul copiilor și a profesorilor acestei instituții. Primarul căruia este exponent al partidului ȘOR. Din suma totală de 1,5 milioane lei rămâne suma de 400 mii care trebuia valorificată și acest obiect să fie finalizat și dat în exploatare. În satul Huluboaia s-a alocat bani pentru procurarea echipamentului în bucătărie, elementar necesar pentru buna funcționare a instituției. Gimnaziul „Mihail Cogălniceanu din s. Cotihana, care a venit administrația instituției în numele unui consilier, exponent al blocului ACUM, să alocăm 40 mii pentru conectarea instituției la sistemul de aprovizionare cu apă și noi am alocat acești bani. Toate acestea fiind prioritare si acceptate”, relatează Sergiu Drangoi.

Sergiu Drangoi și-a expus părerea și referitor unei declarații făcută de către un consilier raional, de faptul că s-ar fi furat 7 milioane de lei din domeniul medicinii. 

„Nu am gestionat niciodată fonduri de pensionare. Asta ține de Casa Teritorială de Asigurări Sociale. Întradevăr au fost careva neclarități, dar cifrele nu ajung la suma care a numit-o domnul consilier. Este problema cu un agent economic care prestează servicii farmaceutice și anume ce ține de medicamente compensate. După care a fost efectuat un control și acum urmează măsuri pentru a elucida cauza”, punctează Sergiu Drangoi. 

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare