Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Seringi, contraceptive și lubrifianți gratis, la automat, pentru prevenirea infecției HIV în raionul Cahul

FOTO// Seringi, contraceptive și lubrifianți gratis, la automat, pentru prevenirea infecției HIV în raionul Cahul

În incinta Centrului de Sănătate Cahul, în luna iulie, a fost instalat și conectat un aparat automat care eliberează seringi, contraceptive, lubrifianți și alte consumabile cu scopul de prevenire a infecției cu HIV în raionul Cahul. 

Aparatul eliberează consumabile persoanelor din grupul de risc care sunt parte a programului, în baza unei cartele  oferite de organizația parteneră la nivel local. 

Accesul la aparat este cu program 24/24, iar beneficiarii au o limită de extragere a consumabililor. Instalarea acestuia fiind acceptată de către Consilierii raionali Cahul. 

În raionul Cahul sunt peste 800 de beneficiari, utilizatori de droguri, înregistrați în cadrul Programelor de Reducerea Riscurilor. 

Aparatul a fost instalat în cadrul unui proiect național de reducere a riscurilor de infecție cu HIV/SIDA/ITS in rândul populațiilor. Proiectul dat este organizat în conformitate cu activitățile incluse in PN HIV 2022-2025 și răspunde prevederilor scrisorii oficiale a Ministerului Sănătății (MS) din 06.05.22. Scopul proiectului este oferirea serviciilor de prevenire pentru toate grupurile cu risc sporit de infectare cu HIV (GRSI) prin metode alternative, si anume distribuirea consumabilelor prin intermediul distribuitoarelor automate (Vending machines).

Articole similare