Publică un anunț
piatasud.md

Dinu Marin: Un polițist trebuie să fie prietenul cetățeanului //VIDEO

Dinu Marineste născut și originar din orașul Leova, unde a luat startul și carierea sa de polițist, în anul 2011, Activează în cadrul IP Cahul din anul 2016, în funcția de Specialist supraveghere transport si accidente rutiere. Acum conduce serviciul patrulare a secției securitate publică.  La Cahul și-a întâlnit soția, la Cahul s-a născut fiul lor.

„Sunt mândru e această funcție. E o funcție care mă reprezintă, îmi place tare ceea ce fac. Mă bucur tare de colegii care îi am în subordine, de conducătorii IP Cahul. Lucru în poliție este un lucru foarte plăcut pentru mine, îmi palce însuși activitatea de zi cu zi care  o are un polițist din indiferent de  funcția, serviciul pe care îl are. E un lucru frumos, pentru oameni, pentru societate” ne declara domnul Marin.

Activând deja în poliție, ca și mulți conaționali și-a încercat norocul la munci peste hotare, dar a revenit înapoi. De a continua munca în poliție a fost sprijinit mult de familie, care l-a încurajat în permanență.

„Până a se face reforma, 3 luni de zile am fost plecat peste hotare, să-mi încerc norocul, să văd, după 2 ani de activitate. Am văzut ca nu este a meu, nu mă vad printre străini și trebuie să fiu acasă. Familia a reacționat foarte pozitiv la alegerea profesiei, s-au bucurat, mi-au urat succes, indiferent de faptul că până în 2011, până la reforma poliției era și salariul nu chiar așa de motivant. Am ales lucrul în poliție pentru că îmi place” ne-a spus Dinu Marin.

Cel mai important pentru Dinu Marin în lucrul pe care îl face este comunicarea cu cetățenii, posibilitatea de ai ajuta, de a-i susține. Spune că un polițist trebuie să vadă în cetățean doar partea pozitivă. 

„Îmi place lucrul cu cetățenii, să discut, să fiu mai aproape, să mă simt ca prietenul lor, pentru un cetățean care are o întrebare, fiind în activitatea de zi cu zi sau în stradă. Un polițist trebuie să fie prietenul cetățeanului, nu dușmanul, nu trebuie să vadă în el negativul, trebuie să vadă pozitivul: polițistul este prietenul lui și poate să-i dea un sfat, un ajutor” punctează Dinu Marin.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare