Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Tronsonul de cale ferată ”Tighina – Basarabeasca – Giurgiulești” – în plin proces de reabilitare

FOTO// Tronsonul de cale ferată ”Tighina – Basarabeasca – Giurgiulești” – în plin proces de reabilitare

Tronsonul de cale ferată ”Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești” este în plin proces de reabilitare. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Reginale, Andrei Spînu, transmite tvrmoldova.md.

„Îmbunătățim transportul feroviar. Tronsonul de cale ferată ”Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești” este în plin proces de reabilitare. Primele lucrări au început pe sectorul feroviar „Abaclia-Ceadîr-Lunga”, a precizat Andrei Spînu într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit ministrului, studiile geologice deja au fost finalizate, iar în prezent, se lucrează la ridicarea topografică a căilor ferate, instalarea reperelor, înlocuirea elementelor de fixare și instalarea traverselor noi de beton.

„După finalizarea proiectului, va fi posibilă eliminarea restricțiilor de greutate și viteză. Pentru trenurile de marfă, viteza de circulație va crește până la 90 km/h, iar în cazul transportului de pasageri, viteza trenurilor ar putea crește până la 120 km/h”, a mai menționat Spînu.

Conform contractului, timp de 4 ani, va fi reabilitată o porțiune feroviară de 233 km, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 113 mln de euro.

Articole similare