Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// De la Izolator pentru detenție preventivă la Sector de poliție modern. Vezi cum investițiile Europene au schimbat modul de lucru al polițiștilor din Vulcănești

În luna Septembrie 2020, cele 2 sectoare de poliție din raionul Vulcănești au fost redeschise după renovare. Sectoarele de poliție nr.1 din Vulcănești și nr. 2 din Cișmichioi au devenit mai accesibile pentru comunitate. Cele două instituții au fost renovate și dotate în conformitate cu cerințele internaționale. 

„Sectorul de poliție nr. 1 este clădirea noastră nouă, o aripă a Inspectoratului de Poliție. La ziua de azi suntem dotați după toate rigorile europene. Acum avem o cameră aparte pentru interogări echipată pentru interogarea unu la unu. În cadrul sectorului sunt cabinete aparte pentru fiecare sectorist care deservește acest sector” ne-a declarat Martin Caraman, șeful sectorului nr. 1 Vulcănești. 

Modernizarea celor două sectoare a fost evaluată la circa 2,6 milioane de lei. În cadrul Sectorului de Poliție nr. 1 Vulcănești activează șase angajați care deservesc trei localități din cadrul a două primării, Vulcănești și Carbalia.

„Înainte aici era izolator de detenție preventivă. La moment clădirea este complet renovată” a mai precizat Martin Caraman. 

Renovarea sectoarelor de poliție a fost posibilă grație suportului oferit în cadrul Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, privind suportul pentru reforma poliției și Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020.

„Până acum sectoriștii lucrau în incinta IP Vulcănești, doar că toți erau într-un cabinet, toți 4 oameni. Era un pic inconfortabil. Acum condițiile s-au schimbat mult, fiecare are cabinetul sau, fiecare poate lucra eficient fără a încurca vecinului. Eficiența a crescut din motiv că nu se încurca unul pe altul. Concomitent poți invita 4 cetățeni și lucra cu ei, fiecare în biroul său. Nu mai trebuie de așteptat până un polițist finisează lucru și se poate de invitat un alt cetățean” a punctat Șeful sectorului.

Acest articol a fost produs în cadrul proiectului “Monitorizarea civică a reformei Poliției” cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. CAHUL 2030 și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.  

Articole similare