Publică un anunț
piatasud.md

Guvernul lansează Creditul Agricol de Urgență pentru a sprijini fermierii

Guvernul lansează Creditul Agricol de Urgență pentru a sprijini fermierii

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat astăzi lansarea Creditului Agricol de Urgență, un mecanism de susținere a producătorilor de cereale afectați de crizele din ultimii ani.

Astfel, din 1 martie, orice producător agricol va putea accesa de urgență un credit de până la o jumătate de milion de lei la condiții foarte avantajoase pe care statul îl va garanta. Banii vor putea fi folosiți imediat pentru motorină, fertilizanți, piese de schimb și tot ce au nevoie acești agricultori pentru lucrările în câmp din perioada următoare.

”Guvernul Republicii Moldova cunoaște problemele cu care se confruntă producătorii de cereale și de fiecare dată a venit cu măsuri concrete de suport. Deja au fost alocate 50 de milioane de lei din Fondul de intervenție a guvernului pentru a compensa pierderile agricultorilor în urma secetei. Doar în ultimul an am acordat aproape 2 miliarde de lei pentru subvenții și alte tipuri de ajutor în agricultură”, a scris prim-ministrul pe pagina de Facebook.

Creditul Agricol de Urgență este o soluție imediată care va oferi agricultorilor acces la credite de până la 500 de mii de lei la condiții avantajoase. Statul va garanta 90% din valoarea creditului, ceea ce va reduce semnificativ riscurile pentru producători.

”Blocarea vămilor și a drumurilor nu este o soluție de a rezolva problemele din sector, nu ajută pe nimeni, dimpotrivă creează probleme oamenilor, transportatorilor, precum și exportatorilor de cereale”, a mai scris Dorin Recean.

Articole similare